Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Nyheter

 • 2018-05-04
  Bygge på Mogärdeskolan blir försenat
  Nya Mogärdeskolan i Vetlanda tar form Hela projektet med nya Mogärdeskolan blir försenat med runt tre månader. Det står nu klart efter att kommunen i dagarna haft ett byggmöte med entreprenören Nässjö Bygg AB.
 • 2018-05-02
  Toppresultat för bygglov i Vetlanda
  Byggnation av ny idrottshall i Vetlanda Har du som företagare ansökt om bygglov under 2017? Då ska du i alla fall enligt statistiken vara nöjd med hur ärendet behandlats. Vetlanda kommun är nämligen bäst i hela landet på bygglov enligt en helt färsk undersökning.
 • 2018-04-17
  Överenskommelse nådd i trakasseriärende
  Vetlanda kommun har gjort en överenskommelse med den chef som i början av mars anmäldes för trakasserier. Chefen, som arbetar inom vård- och omsorgsförvaltningen, slutar på egen begäran med en ersättning motsvarande åtta månadslöner.
 • 2018-04-13
  Lovskola ökar elevers möjligheter att bli behöriga
  Från sommaren kommer Vetlanda kommun att erbjuda lovskola för elever i årskurs 8 och 9. Lovskolan är till för elever som behöver läsa upp sina betyg för att bli behöriga till ett nationellt yrkesprogram.
 • 2018-03-27
  Arbetsmiljöverket har släppt sin rapport om händelsen på Lasarettsgatan
  Den 9 mars genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion kopplad till den tragiska händelsen på Lasarettsgatan i Vetlanda. Rapporten visar på två områden som behöver förbättras: Förtydligande av rutiner för larmutrustning och rutiner hur personalen ska agera i hot- och våldssituationer.
 • 2018-03-21
  Bokslutsprognosen visar ett stort budgetunderskott
  Bild från äldreboende Bokslutsprognosen för februari visar ett negativt resultat med knappt 44 miljoner kronor. Orsakerna till detta är framför allt stora underskott inom vård- och omsorgsnämnden och socialnämnden och att skatteintäkterna är lägre än vad vi budgeterade med.
 • 2018-03-21
  Utredning klar kring händelse i servicebostad på Lasasarettsgatan
  En brukare avled och en anhörig till henne blev allvarligt skadad på en servicebostad den 20 februari. Vård- och omsorgsförvaltningen har utrett händelsen och konstaterar att det fanns problem, men inte i sådan omfattning att det krävde fler åtgärder än de som förvaltningen genomfört.
 • 2018-03-14
  Familjecentralen Kärnhuset firar 15 år
  Victoria Björn och Monica Martinsson på Kärnhusets öppna förskola. Nu firar Familjecentralen Kärnhuset i Vetlanda 15 år av lyckat samarbete under ett och samma tak. Välkommen på öppet hus den 20-21 mars.
 • 2018-03-12
  Ny museichef lovar spännande nyheter
  Åsa Stenström är den nya museichefen på Vetlanda museum. Efter drygt 25 år som verksam på länsmuseet i Umeå styr flyttlasset hem till Vetlanda kommun där hon en gång växte upp. Som ny chef på museet utlovar hon flera spännande nyheter.
 • 2018-03-09
  Nu satsar vi på en friskare grundskola
  Flicka hoppar över plint Just nu satsar vi lite extra på arbetsglädje och hälsa inom grundskolan. Grundtanken är att öka trivseln och att varje enskild medarbetare och elev ska må bra, inte bara i skolan – utan också av skolan.
Nyheter från 2018
Maj
April
Mars
Februari
Januari

Nyheter från 2017
December
November
Oktober