Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Här gillar jag att vara!

Nu har du chansen att berätta vilken din favoritplats är i stan, vad du vill förändra eller var du kan tänka dig att bo. Varje vecka i fem veckor bjuder kommunens planavdelning på nya frågor i en webbenkät.länk till annan webbplats Var med och påverka hur du vill se ditt Vetlanda i framtiden!

Torgtisdag

Hur du tycker du att Vetlanda ska se ut i framtiden? Var med och påverka!

Webbenkätenlänk till annan webbplats består av några enkla frågor, där du sätter ut en punkt på en karta för att visa exempelvis var du skulle vilja bygga ett hus eller kanske var du känner dig otrygg. Med start vecka 44 och fem veckor framåt har du chansen att säga din åsikt i olika teman.

– Vi kommer bland annat att ha temat ”Ung i Vetlanda”, ”Förbättra Vetlanda” och ”Här borde man bygga nytt”, berättar Eva Adolfsson, fysisk planerare på kommunen. Du kan svara på ett tema eller flera, det är valfritt.

Undersökningen är anonym och resultatet kommer att användas i kommunens planeringsarbete.

– Vi hör ibland att det spelar ingen roll vad vi säger, kommunen gör som de vill ändå, säger Eva Adolfsson. Och det klart att vi har massor av regler och lagar att följa och allas önskemål kan inte tillgodoses, men genom att svara på den här enkäten är du med och bidrar med goda idéer för framtiden och det är viktigt.

Enkelt att svara

Det är enkelt att svara. Klickar du på länken till enkäten kommer du direkt till första frågan, där kartan ligger som bakgrund. Du byter fråga genom att välja i rullgardinslisten. Känns det ändå krångligt finns instruktionerPDF med tydliga bilder.

Det finns möjlighet att lägga till kommentarer till alla frågor om du vill utveckla dina svar. Du har också möjlighet att svara flera gånger om du vill. Kanske kan du tänka dig att bygga en villa på flera ställen i stan?

– Att få hjälp med detta känns väldigt angeläget, säger Eva Adolfsson. Allmänhetens åsikter är viktiga för att vi ska skapa ett ännu trivsammare och bättre Vetlanda i framtiden!

Webbenkäten är en del av förarbetet med den fördjupade översiktsplanen som just nu pågår, men dina åsikter kan också vara viktiga i andra arbeten. Du är alltid välkommen att kontakta Vetlanda kommun med dina goda idéer om framtiden!

6

Kontakt

Eva Adolfsson

Fysisk planerare
TK Plan/Mät avdelning, Tekniska kontoret
Telefon: 0383-973 77, 072-142 30 21
eva.adolfsson@vetlanda.se

Martin Karlsson

Martin Karlsson

Planarkitekt
TK Plan/Mät avdelning, Tekniska kontoret
Telefon: 0383-971 55, 070-629 71 55
martin.karlsson@vetlanda.se

Publicerad 2016-10-28

Kommentarer
 1. Andreas
  Känns märkligt att man bara koncentrera frågorna till staden Vetlanda och inte till hela kommunen. Efterfrågan att bo och verka utanför tätorten Vetlanda verkar numera inte vara en prioriterad fråga vilket känns synd med tanke på att de naturskönaste lägena för bostadsbyggande inte finns inom tätorten utan på den expansiva landsbygden. Underlätta istället byggandet på landsbygden och marknadsför detta då landsbygden är en stor drivkraft i Vetlanda kommun som helhet. Utan landsbygden blir det ingen kommun!
  # 1
  lördag, 29 oktober kl. 09:02
 2. Eva Adolfsson, fysisk planerare
  Hej Andreas!

  Anledningen till att frågorna är koncentrerade till staden Vetlanda är för att webb-undersökningen görs i samband med arbetet med en ny fördjupad översiktplan för Vetlanda tätort. Därför följer frågorna också denna plans geografiska avgränsning. Byggande och andra satsningar på landsbygden är viktigt för kommunens attraktivitet som helhet. Vår ambition är att använda webbenkäten i fler planeringssammanhang framöver, då kanske vid något tillfälle med ett fokus på just landsbygdsutveckling.
  # 2
  måndag, 31 oktober kl. 15:06
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda