Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Demokrati i fokus vid Kenyabesök

Under veckan har Vetlanda haft besök från den kenyanska kommunen Kisumu. Delegationen har gjort flera spännande studiebesök, diskuterat samverkansprojekt och även varit med på kommunfullmäktige.

Det är fem kenyaner som den här veckan hamnat mitt i den svenska vintern för att fortsätta samarbetet med Vetlanda kommun och diskutera olika samverkansformer.

– Vi diskuterar bland annat demokratiutveckling, berättar kommunchef Magnus Färjhage. Det handlar bland annat om att få kvinnor och ungdomar mer delaktiga.

På onsdagen arrangerades studiebesök på Hauges glas och en träff med Rotarys läkarbank. På kvällen var de internationella gästerna med på kommunfullmäktiges sammanträde, där de lämnade över gåvor till de svenska värdarna.

Fredagens program är besök på Human bridge och guldvaskningen i Ädelfors. Dagen avslutas med musikunderhållning och tändning av julbelysningen utanför stadshuset.

– Vi ska nu efter förberedelsefasen fortsätta att söka ett projekt på tre år genom ICLD, som har SIDA-medel för dessa samarbeten mellan kommuner, berättar Gunilla Hjelm, projektledare.

Gunilla Hjelm besökte Kisumu tidigare i år tillsammans med kommunchef Magnus Färjhage, kommunstyrelsens ordförande Henrik Tvarnö (S) och oppositionsrådet Dan Ljungström (C). Det är ICLD, Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, som gör det möjligt för Vetlanda att ha ett internationellt samarbete med Kenya.

10

Kontakt

Magnus Färjhage

Magnus Färjhage

Kommunchef
Kommunkansli, Kommunledningsförvaltning
Telefon: 0383-971 59, 070-234 65 58
magnus.farjhage@vetlanda.se

Publicerad 2016-11-18

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda