Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Mötesplats för sunda seniorer

Är du 65+? Eller kanske någon i din närhet är i den åldern? Nu har seniorer chansen att inspireras till god hälsa och få nya vänner genom projektet ”Sund, smart, stark senior”.

Marina Örnevi

Marina Örnevi ser fram emot att få träna med seniorerna.

Vetlanda kommun kommer, tillsammans med Smålandsidrotten, att genomföra aktiviteter för seniorer under våren. Inbjudan gick ut till samtliga idrottsföreningar att vara med. Fem av dem nappade; Friskis&Svettis, Vetlanda Bordtennisklubb, Vetlanda Bouleklubb, Holsby sportklubb och Vetlanda Frisbeeklubb.

Utegym och inomhuscykling

Varje förening erbjuder två ”pröva-på-tillfällen” var och det blir flera olika aktiviteter som kommer att passa de flesta.

– Holsby sportklubb kommer att använda det utegym som de byggt, berättar föreningskonsulent Mats Källqvist. Du kan också pröva frisbeegolf i Östanå, spela boule eller bordtennis.

Vetlanda kommun genomförde ”Sund, smart, stark senior” 2015. Då deltog 25 nöjda seniorer. Marina Örnevi från Friskis&Svettis var med då och kommer även att vara med i årets upplaga.

– Friskis&Svettis bjuder dels på jympa soft, som jag själv håller i, och dels spinning soft, där min kollega Ulrika Bjälestig kommer att vara ledare, säger hon.

Marina, som varje vecka leder gruppträning för seniorer, poängterar vinsterna med träning för äldre.

– Det är bra för balansen och förebygger olyckor, säger hon. Det är ju också socialt, många sitter kanske ensamma hemma och då är träningen ett bra sätt att komma ut och träffa folk. Och det är roligt med seniorträning - många klarar mycket mer än de tror!

Välkommen på informationsträff!

Torsdagen den 2 mars klockan 18 i Hörsalen får du veta mer om Sund, smart, stark senior. Du anmäler dig till träffen genom att ringa Mats Källqvist, 0383-974 09 eller e-posta mats.kallqvist@vetlanda.se senast den 27 februari.

Alla kan vara med

Det finns inget krav på att du ska ha varit aktiv tidigare för att vara med.

– Du deltar efter din egen förmåga, säger Mats Källqvist. Målet är att du ska hitta en aktivitet som du vill fortsätta att utöva och på så sätt främja din hälsa. Förhoppningsvis träffar du både nya och gamla kompisar på köpet, vilket inte är minst viktigt i sammanhanget.

Förutom de tio aktiviteterna som föreningarna bjuder på kommer det också att arrangeras en butiksvandring i en livsmedelsaffär, där du får veta mer om innehållet i maten samt en hjärt- och lungräddningskurs som räddningstjänsten håller i. Viktiga och intressanta ämnen!

7

Kontakt

Mats Källqvist

Mats Källqvist

Fritidskonsulent
KoF Adm personal, Kultur och Fritidsförvaltning
Telefon: 0383-974 09
mats.kallqvist@vetlanda.se

Publicerad 2017-02-17

Kommentarer
 1. Susanne Madera
  Tyvärr missade jag träffen. Vad kom man fram till? Finns det något sammandrag? Kan man vara med ändå?
  # 1
  söndag, 5 mars kl. 20:36
 2. Mats Källqvist
  Hej Susanne!
  Du kan absolut vara med. Jag kommer att maila dig ett uppdaterat informationsblad. Du har sedan fram till och med onsdag 8 mars på dig att anmäla dig.
  # 16
  måndag, 6 mars kl. 08:20
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda