Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Jag vill må bra

Lär dig mer om psykisk ohälsa. Under tre veckor i mars bjuder InfoCenter in till temaveckorna ”Jag vill må bra”, ett steg till att öka medvetenheten, kunskapen och att våga prata om psykisk ohälsa. Det är Höglandets räddningstjänstförbund som samordnar temaveckorna.

Bilden visar kurator Jenny Hirsch som kommer att medverka under temaveckorna.

Under temaveckornas tisdagar och torsdagar kan du få råd och vägledning av kuratorn Jenny Hirsch på InfoCenter.

– Psykisk ohälsa är ett av våra allra största samhällsproblem. Alla människor har i stort sett någon i sin närhet som på något sätt har drabbats, säger Anna Lundborg Danås, funktionschef kris och beredskap och folkhälsosamordnare vid Höglandets räddningstjänstförbund.

För att kunna öka medvetenheten och minska fördomarna som finns i samhället uppmanar Anna Lundborg Danås till att våga prata om psykisk ohälsa.

– Psykisk ohälsa är ett brett begrepp som finns i olika former och berör alla åldrar. Det kan vara allt från depression och ångest till ätstörningar och psykos. Även djup sorg och stress kan vara exempel på psykisk ohälsa. Tanken med temaveckorna är att öka kunskapen hos alla om hur vanligt psykiskt ohälsa faktiskt är. Att våga prata om psykisk ohälsa kan rädda liv.

Delta i aktiviteter och lär dig mer!

Under temaveckorna kommer du bland annat att kunna lyssna på personer med egna erfarenheter i form av föreläsningar och webbsända samtal, gå på utbildningar och prata med personal från vårdcentralerna. På biblioteket kommer det även att skyltas upp med tips på böcker att låna inom de olika ämnena.

På tisdagar och torsdagar finns kurator Jenny Hirsch, behandlare Helene Svensson och anhörigkonsulent Emma Croona på plats i InfoCenter.

– Under dessa tillfällen finns vi på plats och kan hjälpa dig med råd och vägledning i olika tankar och funderingar. Det kan till exempel vara frågor om vart och när du ska vända dig för att få hjälp om du känner stress, nedstämdhet eller ångest, går igenom en sorg eller är orolig för någon i din omgivning, säger Jenny Hirsch, kurator.

Temaveckorna "Jag vlll må bra" pågår 7-24 mars. Alla aktiviteter hittar du på: vetlanda.se/jagvillmabralänk till annan webbplats eller Facebooksidan jagvillmabravetlandalänk till annan webbplats.

20

Kontakt

Anna Lundborg Danås

Anna Lundborg Danås

Funktionschef Kris och beredskap/Folkhälsosamordnare
-tom, Kris och beredskap
Telefon: 0383-467 757
anna.danas@raddningstjansten.com

Publicerad 2017-02-27

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda