Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Vetlanda är outstanding

God service, gott samarbete och snabba beslutsvägar är
framgångsreceptet för kommunens utveckling. På senare år har det hänt mycket, både på handels-, företags- och bostadsfronten i Vetlanda. Vårt senaste tillskott av nybyggnation är varuhuset ÖoB som nu öppnar i nya lokaler.

Invigning ÖoB i Vetlanda

Kommunalrådet Henrik Tvarnö (S), Bo Millstam och Sven-Åke Karlsson är alla överens om att god service, gott samarbete och snabba beslutsvägar är ett framgångsrecept för att locka nya etableringar till Vetlanda.

I Vetlanda är vi bra på att samverka med externa aktörer för att få hit nya företag och för att skapa nya bostäder.

Proffsigt bemötande

En som är mycket nöjd med mottagandet han fått i Vetlanda är Bo Millstam, som ligger bakom etableringarna av Rusta och ÖoB.

– Kontakterna med Vetlanda har varit jättebra, säger han. Jag har kontakt med ganska många kommuner i Sverige och skulle vilja påstå att Vetlanda är outstanding. Allt har fungerat smidigt och bra och jag har fått ett mycket professionellt bemötande.

Sven-Åke Karlsson, mark- och exploateringschef på kommunen menar att det är viktigt att kommunen har en god service för dem som vill etablera sig här.

– Vi jobbar med korta beslutsvägar, säger Sven-Åke. Vi har ett bra samarbete mellan våra kommunala förvaltningar och det gör att planprocesser och bygglovsärenden blir smidiga och snabba.

Lotsar rätt

Kommunen förmedlar också kontakter med andra myndigheter och annan service som man kan tänka sig behöva när man vill etablera sitt företag här. En sådan kontakt är Lantmäteriet, som ju inte har ett lokalt kontor i Vetlanda.

– Vi hjälper till att lotsa rätt, säger Sven-Åke. Det är en trygghet att få information om vart man ska vända sig i olika frågor och det har vi på kommunen koll på.

På tisdagskvällen var det invigning för inbjudna gäster och på onsdagsmorgonen öppnade varuhuset ÖoB, Vetlandas senaste etablering på Nydalaområdet, för allmänheten. Bo Millstam var på plats.

– Jag hade inte varit i Vetlanda innan jag jobbade med Rustas etablering, men jag tycker att Vetlanda är en mycket trevlig bekantskap, säger han. Förhoppningsvis får jag anledning att besöka Vetlanda igen i samband med en ny företagsetablering.

14

Kontakt

Sven-Åke Karlsson

Sven-Åke Karlsson

Mark o Exploateringsansv
TK Central ledning, Tekniska kontoret
Telefon: 0383-973 70, 070-349 73 70
sven-ake.karlsson@vetlanda.se

Publicerad 2017-03-22

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda