Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Vill du sjunga "Dansa i neon"?

Nu letar vi efter en sångare som vill sjunga Lena Philipssons låt "Dansa i neon" på Vetlandafesten. Är det du?

Lena Philipsson

”A Tribute to Lena PH” är namnet på showen som ska äga rum på bibliotekstorget under VetlandaFesten den 27 maj. Ett gäng lokala artister sjunger ett solonummer var och artisten som hyllas är Lena Philipsson. Vi har sparat en plats i showen till någon som är sugen på att uppträda och nu kan du anmäla ditt intresse.

Så anmäler du dig

Vill du vara den som sjunger Lena Philipssons härliga 80-talsdänga ska du anmäla dig till Stewe Jonsson på kultur- och fritidsförvaltningen, senast den 24 april .

– Den 26 april kommer vi att ha en audition där jag och tributekonsertens kapellmästare Peter Hedström är jury, säger Stewe. Både killar och tjejer i alla åldrar kan anmäla sitt intresse, men man bör vara över 13 år.

De som redan är klara att göra Lena PH-covers under kvällen är bland andra Johan Cederholm, till vardags butikschef på Willys, och Jennika Franzén, känd från Vetlandareyn. Låtarna är allt från "Jag är ingen älskling" till "Det gör ont".

– De som medverkar är alla duktiga sångare, mer eller mindre kända lokalt, berättar Stewe. Någon har sjungit i Puttekören och någon på Allsången i Forngården, till exempel. Men, det kommer kanske också att finnas någon i startfältet som inte är så känd för Vetlandaborna.

Varför Lena PH?

Att det är just Lena Philipsson som hyllas förklarar Stewe såhär:

– Lena Philipsson är ju en av våra mest folkkära artister, och så är hon naturligtvis Vetlanda stora stjärna. I år hade vi Magnus Uggla och Lena Philipsson som alternativ. Vi lät Vetlandaborna bestämma och hade en omröstning på Facebook.

I år blir det tredje året som VetlandaFesten har en Tributekonsert. Tidigare år har Tomas Ledin och Per Gessle hyllats. Ambitionen är att ha denna typ av hyllning varje år.

– Det finns en mängd artister att välja på, så det kommer inte att vara svårt att hitta kandidater till kommande år, avslutar Stewe Jonsson.

7

Kontakt

Stewe Jonsson

Stewe Jonsson

Kultur/Fritidschef
KoF Förvaltningschef, Kultur och Fritidsförvaltning
Telefon: 0383-974 60, 072-147 87 28
stewe.jonsson@vetlanda.se

Publicerad 2017-04-19

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda