Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Bättre och bättre dag för dag

Nyhetsmagasinet Fokus har för tolfte året rankat alla Sveriges 290 kommuner i en ”bäst att bo i”- lista. Storstäderna toppar listan men Vetlanda kommun tar ett stort kliv framåt och är bäst i länet när det gäller livskvalitet i förhållande till bostadspriserna.

Listan ”bäst att bo i” toppas av kommunerna Stockholm, Uppsala och Mölndal. Vetlanda kommun hamnar på plats 115 av 290.

Det är alltså storstäderna som hamnar i topp men om hänsyn tas till bostadspriser så vänds listan upp och ner. Kommunen som ger mest livskvalitet i förhållande till vad ett hus kostar är Piteå kommun, men redan på 23 plats hittar vi Vetlanda. Kommunen har klättrat från 33:e plats 2016.

”Den som söker prisvärt boende gör bäst i att hålla sig borta från storstäderna”, skriver Fokus.

När vi frågar vad Vetlandaborna tycker så är alla eniga i att Vetlanda är trevligt, familjevänligt och har nära till allt.

– Jag tycker Vetlanda är lagom stort och jag känner mig trygg här. Här finns allt jag behöver, säger Johanna Bergh.

Det är tolfte gången nyhetsmagasinet Fokus presenterar sin bäst att bo-lista. Även i år görs arbetet i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping och professor Charlotta Mellanders forskarteam. I rankingen ingår kategorier som att vara ung, äldre, ha familj eller att arbeta i kommunen. Men också medeltemperatur och huspriser finns med.

14

Kontakt

Magnus Färjhage

Magnus Färjhage

Kommunchef
Kommunkansli, Kommunledningsförvaltning
Telefon: 0383-971 59, 070-234 65 58
magnus.farjhage@vetlanda.se

Publicerad 2017-05-12

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda