Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Hög tid att söka bygglov

Ska du bygga något på din semester? Ett uterum, ett plank eller något annat som kräver bygglov? Då är det hög tid att söka bygglovet nu!

Susanne Weinfors

Susanne Weinfors och hennes kollegor har många bygglov att handlägga. Var ute i tid om du vill bygga i sommar!

På miljö- och byggförvaltningen har de bråda dagar nu. I takt med att Vetlanda växer och det byggs till och byggs nytt får också byggnadsinspektörerna på kommunen mer att göra. Om du går i byggtankar inför din semesterledighet är det hög tid att ansöka om ditt bygglov nu!

Lite längre väntetid

Miljö- och byggförvaltningen lovar i sin servicedeklaration att om du kommer in med alla handlingar som behövs kommer ditt ärende att handläggas inom tre veckor.

– Lagen säger tio veckor, berättar Eva-Lott Karlsson, chef på förvaltningen, men vi har valt att snäppa upp servicen ytterligare. Dock måste vi förvarna om att det kan komma att bli lite längre väntetid än vanligt nu på grund av den höga arbetsbelastningen. Du snabbar på ditt ärende om du har med alla handlingar som behövs, annars måste vi begära komplettering och det tar extra tid.

Ring en inspektör!

Precis som alla vi andra är också byggnadsinspektörer värda lite ledighet. Under veckorna 29 till 31 är det semestertider och då är det inte möjligt att besöka inspektörerna i stadshuset, men du kan alltid komma i kontakt med någon av dem per telefon en dag per vecka.

– Vi svarar på frågor hela sommaren, säger Eva-Lott Karlsson. Ring vår växel, så svarar vi på det vi kan och talar om när ni kan ringa en byggnadsinspektör.

En byggnadsinspektör på kommunen jobbar med många andra saker än bygglov för nybyggnationer. Det handlar också om installationer av eldstäder, Attefallshus, fönsterbyten med mera. Har du koll på när du behöver bygglov? Du är alltid välkommen att kontakta miljö- och byggförvaltningen eller läsa mer på vetlanda.se

5

Kontakt

Eva-Lott Karlsson

Eva-Lott Karlsson

Miljö- och byggchef
MoB Förvaltningschef, Miljö och byggförvaltning
Telefon: 0383-971 87, 070-586 71 87
evalott.karlsson@vetlanda.se

Publicerad 2017-05-12

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda