Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Bristfälligt brandskydd på Falken

På nybyggda Falken, ett boende för personer inom socialpsykiatrin, har sex personer precis flyttat in. Vid brandtillsynen som genomfördes i veckan kom det fram att brandskyddet inte är tillräckligt. Kommunen har vidtagit tillfälliga åtgärder och startat en utredning för att ta reda på vad som behöver göras på lång sikt.

Falken gruppboende

Falken är ett boende för personer inom socialpsykiatrin.

– Tills brandskyddet är åtgärdat, bemannar vi dygnet runt och placerar mobila sprinklers och larm på boendet. Anhöriga har fått information och ingen behöver känna oro, säger Anna-Lena Krohn, vård- och omsorgschef.

Falken är byggd utifrån vanliga lägenhetskrav, men verksamheten som finns där räknas som vårdboende vilket ställer högre krav på brandskyddet.

– Vår utredning får visa vilka förändringar som måste göras. Säkerheten går alltid i första hand. Självklart ska vi också se över våra rutiner så att inte samma misstag sker igen, säger Magnus Färjhage, kommunchef.

Boendet Falken finns på Norra Bollgatan i centrala Vetlanda och består av 17 lägenheter, varav tre är träningslägenheter eller korttidsplatser. Det är Witalabostäder som äger fastigheten. Inflyttningen i övriga lägenheter är planerad till september.

2

Kontakt

Anna-Lena Krohn

Anna-Lena Krohn

Vård- o omsorgschef
VO Förvaltningschef, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-972 01, 072-230 32 10
anna-lena.krohn@vetlanda.se

Magnus Färjhage

Magnus Färjhage

Kommunchef
Kommunkansli, Kommunledningsförvaltning
Telefon: 0383-971 59, 070-234 65 58
magnus.farjhage@vetlanda.se

Publicerad 2017-05-19

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda