Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Entreprenörer klara för nya Mogärdeskolan

Det blir Nässjö Bygg AB som kommer att vara generalentreprenör och samordna bygget av Mogärdeskolan. Det står klart efter att anbuden granskats och tekniska nämndens utskott gett klartecken för att sätta igång.

Mogärdeskolan

I sommar börjar nybyggnationen på Mogärdeskolan med Nässjö Bygg som generalentreprenör.

– Vi har frågat efter anbud inom åtta olika områden utifrån våra ritningar och planer, berättar byggprojektledare Fredrik Arvidsson. Nu lämnar vi över ansvaret för samordningen av arbetet till Nässjö Bygg AB som generalentreprenör för bygget.

Stort projekt

Mogärdeskolan ska omvandlas till en skola från förskoleklass till årskurs sex och byggprojektet spänner över flera år. Nybyggnationen pågår i ett år och bli klar sommaren 2018. Därefter renoveras befintlig skola och den nya skolgården. Detta är uppdelat i etapper och ska vara slutfört vid årsskiftet 2019/2020.

– När eleverna kommer tillbaka till skolan efter juluppehållet i januari 2020 ska de komma till en färdigbyggd och färdigrenoverad skola, säger Fredrik Arvidsson.

Trafiken runt skolan påverkas

Redan nu kommer att bli trafiken runt skolan påverkas. Den 19 juni stängs Norra Esplanaden av utanför Mogärdeskolan, från Kyrkogatan till utfarten innan tunneln. På grönområdet ska det bli en tillfällig skolgård och på gatan kommer byggbodar att stå. Gång- och cykelbanan flyttas intill husväggen. De boende kan fortfarande köra ut mot Nygatan.

Entreprenörer

Totalt kom det in 15 anbud. Entreprenörerna som antagits är följande:

  • Bygg (generalentreprenör): Nässjö Bygg AB
  • Mark: NCC Industry AB
  • El och tele: Bravida Sverige AB
  • Värme och sanitet: Bravida Sverige AB
  • Luftbehandling: Bodafors Plåt AB
  • Styr och övervakning: Nordomatic AB
  • Storkök: Inget anbud
  • Varukyla: El & Projektering, Vetlanda AB

Mogärdeskolan ska rymma 350 elever i förskoleklass, årskurs 1-6 samt särskola. Om- och nybyggnationen kostar cirka 77 miljoner. Totalt är 250 miljoner avsatta för skolrenoveringar på Mogärde, Withalaskolan och Landsbro skola.

9

Kontakt

Fredrik Arvidsson

Fredrik Arvidsson

Byggprojektledare
TK Fastighetsavdelning, Tekniska kontoret
Telefon: 0383-973 06, 070-699 73 06
fredrik.arvidsson@vetlanda.se

Publicerad 2017-06-15

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda