Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Vikariesäsongen är här

Nu är det dags för vikariesäsongen att starta. Wilma Fridsäll är en av kommunens många vikarier, som ser till att kommunens verksamheter fungerar så bra även på sommaren.

Wilma Fridsäll

Totalt annonserade vård- och omsorgsförvaltningen om 500 lediga tjänster inför sommaren. Många ansökningar har kommit in och våra verksamheter kommer att fungera bra under sommarmånaderna.

– Inom hemtjänst och äldreboenden ser vikarieläget bra ut, säger Annelie Albertsson på Bemanningscenter. Dock saknar vi fortfarande vikarier inom funktionshinderomsorgen, främst som personlig assistent.

Tipsa!

Har du inget jobb i sommar eller känner du någon som saknar sommarjobb och som vill ha ett fritt yrke där du får mycket tillbaka? Bemanningscenter tar gärna emot tips. Ring 0383-577 58.

Wilma kommer tillbaka

Wilma Fridsäll jobbade på Brobygården i Landsbro förra sommaren och hon kommer tillbaka även i år.

– Jag visste egentligen inget om att jobba i vården, säger Wilma, men jag fick tipset av en kompis och tänkte att det kan vara bra att testa något nytt. Jag blev positivt överraskad! Det är väldigt lärorikt och det är en mysig miljö, där du får bra relationer med både de gamla och med personalen.

I år känns det tryggt att komma tillbaka. Wilma känner till rutinerna och vet lite mer om vilken hjälp de gamla behöver.

– Men jag blev väldigt väl mottagen när jag var ny, berättar Wilma. Jag fick gå bredvid och lärde mig hur allt fungerar. Och det finns alltid någon att fråga.

Omväxlande jobb

Wilma ska jobba bägge semesterperioderna, åtta veckor. Det ger lite mer pengar, då lönen höjs om du jobbar mer än fem veckor, men det var inte det som var avgörande för Wilma.

– Du har ett bra jobb hela sommaren och dessutom är det bra för de gamla att det inte byter personal hela tiden, tycker hon.

Som semestervikarie inom äldreomsorgen har du varierande arbetsuppgifter. Du hjälper till vid måltider, ger medicin och är med på olika aktiviteter. Wilma berättar att man ser till varje persons behov. Det kan handla om att vilja ta sovmorgon, gå på promenad eller göra någon särskild aktivitet.

– Man får vara lite flexibel, säger Wilma.

Wilma, som tar studenten nu, har gått ekonomiprogrammet och har inte tänkt sig en framtid inom vården, men hon är glad att hon har testat och fått erfarenheten. Nu planerar hon att resa, innan studierna fortsätter.

8

Kontakt

Annelie Albertsson

Annelie Albertsson

Områdeschef
Funktion Hemtjänst, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-972 57, 072-231 20 08
Annelie.Albertsson@vetlanda.se

Publicerad 2017-06-26

Kommentarer
  1. Zaklina Rajkovic
    Vill visa mitt intresse för jobbet . Jag jobbar på timmar på pauliström service och lokalvårdare men skulle uppskatta om jag kunde få fler timmar .mvh Zaklina . 0768126221 tacksam för svar
    # 1
    tisdag, 27 juni kl. 19:45
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda