Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

P-O Högstedt blir ny mark- och exploateringschef

Kommunens nuvarande gatu-och parkchef Pär-Olof Högstedt blir ny mark- och exploateringschef när Sven-Åke Karlsson nu går i pension.

Vid årsskiftet går mark- och exploateringschefen Sven-Åke Karlsson i pension och efterträds av en intern, och inte helt okänd förmåga – P-O Högstedt. P-O har jobbat som gatu- och parkchef sedan 2010 och dessförinnan var han skogsförvaltare på kommunen. Det är därmed en man med bred erfarenhet av det kommunala livet i allmänhet och markfrågor av olika slag i synnerhet.

– Jag är ödmjuk inför att ta över efter Sven-Åke, som ju har så mycket erfarenhet, kunskap och kontakter, säger P-O. Jag ska ta med mig de erfarenheter jag har från mina tjugo år på kommunen, där jag ju faktiskt varit med och jobbat med markfrågor på flera olika vis, och hitta mitt sätt att jobba med de här frågorna.

Tjänsten som mark- och exploateringschef har tidigare varit utannonserad, men då hittade man inte den man sökte. Istället för att starta upp en ny tidskrävande rekryteringsprocess öppnade sig möjligheten för en internrekrytering, något som tekniska chefen Gunnar Elmeke är nöjd med.

– P-O Högstedt gör ett mycket bra jobb som gatu- och parkchef men vill nu pröva en ny roll inom förvaltningen, säger Gunnar Elmeke. Jag är glad över att P-O vill ta detta steg och är övertygad om att han kommer att utvecklas på ett utmärkt sätt i sin nya roll.

Sven-Åke Karlsson har arbetat som mark- och exploateringschef i snart 20 år.

– Det har varit händelserikt och utmanande och ett mycket trevligt arbete, säger Sven-Åke Karlsson. Jag hoppas att P-O också får ett lika spännande jobb som jag har haft och jag vill önska honom lycka till.

Sven-Åke tycker att det både ska bli skönt och vemodigt att lämna Vetlanda kommun.

– Men nu ska jag hitta en bra balans mellan aktiviteter och ledig tid, säger han.

Rekryteringen av P-O:s efterträdare som gatu- och parkchef har precis startat. I samband med chefsbytet ska mark- och exploateringsavdelningen utökas med en handläggartjänst.

25

Kontakt

Gunnar Elmeke

Gunnar Elmeke

Teknisk chef
TK Förvaltningschef, Tekniska kontoret
Telefon: 0383-973 18, 070-250 21 74
gunnar.elmeke@vetlanda.se

Publicerad 2017-07-24

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda