Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Vklass – nyhet för alla föräldrar

Vklass är grejen för dig som är förälder! Här kan du enkelt få information om ditt barns skolgång och aktiviteter från förskolan, fritidshem, grundskola och gymnasieskola.

Vklass app

Håll dig uppdaterad om vad som händer på förskolan, fritidshemmet och skolan med Vklass app.

– Vi är precis i startgroparna och informationen från ditt barns förskola/fritidshem/skola kommer växa fram under hösten. Anmälan av frånvaro kör vi igång direkt, säger Mikael Porss, ansvarig för införandet inom grundskolan.

Vklass är kommunens nya lärplattform och används för allmän information för förskolan/skolan, matsedel, läxor och inlämningsuppgifter med mera. Du lägger in och ändrar ditt barns schematider i förskola och fritidshem och du anmäler frånvaro och kan skicka meddelande till personalen.

Kontaktuppgifter och schema

Det första du som förälder ska göra när du loggat in är att gå till inställningar och kolla så vi har rätt mobilnummer och e-postadress till dig. Har du barn på förskola eller fritids ska du även lägga in ditt barns schema.

Vklass som app

– Vklass finns också som app. Alla föräldrar får ett brev med användarnamn och lösenord i mitten av augusti, berättar Mikael Porss.

Vklass används i alla kommunala förskolor och grundskolor, på Njudungsgymnasiet och Vetlanda Lärcentrum, men är inte tillgängligt för dig som har ditt barn hos en dagbarnvårdare.

14

Kontakt

Mikael Porss

Mikael Porss

Verksamhetsutvecklare
Grundskoleområde, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-972 86, 070-554 51 43
Mikael.Porss@vetlanda.se

Helene Gustavsson

Helene Gustavsson

Verksamhetsutvecklare BO
Förskoleområde, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-972 73, 070-363 81 26
helene.gustavsson@vetlanda.se

Johanna Wilhelmsson

Johanna Wilhelmsson

Planerare/Utvecklare
Njudungsgymnasiet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-975 90, 072-239 89 77
johanna.wilhelmsson@vetlanda.se

Publicerad 2017-08-23

Kommentarer
Stängd för fler kommentarer
Synpunkt Vetlanda