Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Nu får förskolans personal arbetskläder

Just nu pågår klädprovning i stadshuset. Det är personal i förskolan som provar kläder efter att kommunfullmäktige beslutat erbjuda personal i förskolan arbetskläder.

Marie Staaf Engström, Lindens förskola, provar arbetskläder.

En arbetsgrupp med personal inom förskolan har tagit fram ett urval av kläder. Personalen får välja mellan 22 olika klädpaket beroende på vilken typ av anställning de har.

– Kläderna täcker ett behov som vi är glada att kunna tillgodose. Det här är också ett sätt att öka attraktionskraften i att arbeta i förskolan i Vetlanda kommun. Vi sticker ut och vi visar att vi satsar på förskolan och vår personal. Det känns riktigt bra, säger Ingela Nyberg, verksamhetschef förskola.

Personalen positiv till efterlängtade kläder

En av dem som provade under fredagen var Marie Staaf Engström, vikarierande barnskötare på Lindens förskola.

– Jag tycker detta är jättebra, säger Marie. Det är bra kläder att välja mellan; regnjacka, regnbyxor, t-shirts, piké, sandaler och innejacka.

Hanna Ekstrand är tillsvidareanställd förskollärare på Kvarnens förskola och hon har längtat efter arbetskläderna.

– Vi är ju ute varje dag och vårt yrke innebär ett stort slitage på kläderna, säger Hanna. För min del tänker jag välja regnjackan och ett par sandaler.

Bakgrund till beslut om arbetskläder

Motionen om arbetskläder kom år 2013 och beslutades av kommunfullmäktige år 2015. Möjligheten att beställa kläder kommer att återkomma, men det är inte klart i vilken utsträckning.

– Vi får avvakta budgeten, men självklart ska vi också utvärdera vad vi upphandlat och se om vi ska byta ut, ta bort eller lägga till något plagg, säger Ingela Nyberg.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300