Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Stor efterfrågan på förskoleplatser

Stora barnkullar påverkar planeringen för förskolan. Nu öppnar kommunen fyra nya avdelningar under våren.

Stor efterfrågan på förskoleplatser i Vetlanda kommun

Det är stor efterfrågan på förskoleplatser just nu. Därför öppnar verksamheten upp för nya förskoleplatser till våren. Det handlar om förskolorna i Forngården, Stensåkra och Korsberga. Under 2018 kommer det under en period också bli större grupper än vanligt i förskolorna i centralorten.

Behovet av barnomsorg ökar kontinuerligt och ligger i linje med den prognos som är framtagen.

– För närvarande befinner vi oss i en mycket speciell situation eftersom det är stora barnkullar, berättar förskolans verksamhetschef Ingela Nyberg. Det är glädjande, men det påverkar naturligtvis verksamheten.

Barn som står i tur att börja förskolan vid Stensåkra eller i Korsberga kan till att börja med få en tillfällig plats på en annan förskola fram till dess att de nya platserna är tillgängliga.

– Alla barn får en plats, säger Ingela Nyberg. Vi strävar efter att alla barn och vårdnadshavare, trots byte av förskola, får uppleva trygghet och en god kvalitet i verksamheten, även om det för en del blir lite besvärligare.

Forngårdens förskola startar upp den 7 januari 2018 och har då 15 platser. Stensåkra förskola utökas med 25 platser från och med april-maj och Korsberga får en ny paviljong i anslutning till förskolan i februari 2018.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300