Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Withalaskolan och Mogärdeskolan 7-9 blir en skola

Från hösten 2018 går högstadierna på Withalaskolan och Mogärdeskolan samman till en enda högstadieskola. Undervisning kommer att hållas på båda skolorna fram tills nya Withalaskolan är klar år 2021.

Withalaskolan

Withalaskolan byggs om och ska vara klar år 2021.

– Rent organisatoriskt innebär det såklart samordningsfördelar när vi får en gemensam organisation, säger Helene Jonsson, grundskolechef. Vi ändrar också så att vi får ett gemensamt upptagningsområde. Lite förenklat kan man säga att för de elever som ska börja årskurs 7 till hösten innebär det att man kommer att få klasskompisar från fler skolor.

Det gemensamma upptagningsområdet omfattar Tomaslundsskolan, Nye skola, Björkö skola, Holsby skola, Mogärdeskolan F-6, Norrgårdsskolan, Ekenässjöns skola och Kvillsfors skola.

– De nya klasserna till blivande årskurs 7 kommer att skapas av elever i årskurs 6 på samtliga åtta F-6-skolor. Klasserna kommer att gå på antingen Mogärdeskolan eller Withalaskolan. Liksom tidigare har elevernas nuvarande klasslärare i årskurs 6 en viktig roll när vi skapar klasserna eftersom de känner eleverna väl, säger Helene Jonsson.

Den 5 februari kl. 18.00 bjuds vårdnadshavare in till ett informationsmöte på Withalaskolan. Informationen om sammanslagningen har också gått ut till berörda elever och vårdnadshavare i årskurs 6 via Vklass.

De elever som idag går i årskurs 7 och 8 kommer att gå kvar på sina respektive skolor.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300