Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Snart dags att inviga Tändhatten

Nu blir Ölandsgatans förskola Tändhatten. En förskola fylld av inspiration och kreativitet. Välkommen på öppet hus den 7 februari, klockan 16.30-18.30!

– Vi har full verksamhet här sedan års­skiftet, berättar förskole­chef Carina Bergenblad. Då flyttade de sista avdelningarna Gnistan och Glöden in från Tomas­gårdens förskola. Nu vill vi gärna visa hur fint vi har fått det.

Förskolans entré har flyttat från Ölandsgatan till den nya gatan Energi­vägen där de också finns parkerings­platser. I skogen finns det flera spännande leksaker, gung­hästar och möjlighet till vattenlek.

– Vi är väldigt nöjda med hur allt blivit, säger Carina Bergenblad. Miljön är inspire­rande och lite annorlunda med ett gemensamt torg, två ateljéer, ett vatten­rum, en atrium­gård och så en helt omgjord gård och skog att leka i. Det som återstår är ute­miljön där det sista kommer att färdigställas nu under våren.

Avdelningsnamn med glöd i

Namnet Tändhatten kommer från fastighets­beteckningen Tändhatten. Förskolan har utökat från två avdelningar till sex. Tre avdelningar från Tomas­gårdens förskola har också flyttat in eftersom den förskolan kommer att rivas för att ge plats åt ytter­ligare en ny förskola framöver.

– Avdelningarna har fått namn som knyter an till förskolans namn, berättar Carina Bergenblad, men vi fick tänka till så att det inte blev namn som kunde låta negativa. De nya namnen är Gnistan, Glöden, Facklan, Elden, Flamman och Lågan.

Välkommen på öppet hus

Den 7 februari blir det först en officiell invigning för särskilt inbjudna på förmiddagen. Förskolans konstverk "Höra ihop" kommer också att invigas och konstnären Kerstin Cedell är på plats. För barnen blir det en del över­raskningar och så ska de få en tre­rätters­lunch, avslöjar Carina Bergenblad.

Varmt välkommen på öppet hus den 7 februari, klockan 16.30-18.30!

Tändhattens förskola

Den nya entrén till Tändhattens förskola.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300