Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Familjecentralen Kärnhuset firar 15 år

Nu firar Familjecentralen Kärnhuset i Vetlanda 15 år av lyckat samarbete under ett och samma tak. Välkommen på öppet hus den 20-21 mars.

Victoria Björn och Monica Martinsson på Kärnhusets öppna förskola.

Victoria Björn och Monica Martinsson på Kärnhusets öppna förskola bjuder in till öppet hus på Familjecentralen Kärnhuset.

Den 20-21 mars bjuder familje­centralen in till öppet hus. Då kan du besöka alla verksamheter; Öppen förskola, Kvinnohälso­vården, Barn­hälso­vården, Ungdoms­mottagningen och socialtjänstens öppenvård.

Monica Martinsson på öppna förskolan har varit med sedan starten.

– Innan vi gick ihop åkte jag runt och hade öppen förskola på flera olika ställen i kommunen. Jag jobbade helt själv och hade inga kollegor omkring mig.

År 1999 kom förslaget från barnhälsovården om att vi skulle gå ihop. En arbetsgrupp bildades och när förslaget var framtaget började jakten på lämpliga lokaler. Idag arbetar sexton personer med olika professioner på Familje­centralen Kärnhuset i Vetlandas centrum.

–  Vi är så tacksamma för att politikerna i socialnämnden och barn- och utbildnings­nämnden trodde på vår idé, säger Monica. Nu har föräldrar, barn och ungdomar ett enda ställe att gå till. Det är en trygghet både för dem och för oss.

Välkommen på öppet hus!

  • Tisdag 20 mars klockan 9-15
  • Onsdag 21 mars klockan 9-12

På tisdagen är det sångstund som vanligt och klockan 13 kommer Martina från biblioteket och läser sagor. Det fina material familjecentralen fått från utställningen "Petras prick" är på plats och Petras pricks kök invigs. Det blir också tips­promenad för barn och vuxna.

Familjecentralen Kärnhuset finns på Kyrkogatan 15. Ingång från gården.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300