Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Arbetsmiljöverket har släppt sin rapport om händelsen på Lasarettsgatan

Den 9 mars genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion kopplad till den tragiska händelsen på Lasarettsgatan i Vetlanda. Rapporten visar på två områden som behöver förbättras: Förtydligande av rutiner för larmutrustning och rutiner hur personalen ska agera i hot- och våldssituationer.

– Det är en kort men tydlig rapport som bekräftar vad vi har kommit fram till i vår egen utredning. Rapporten tar fasta på arbetsmiljön. Här ser vi över och skärper rutinerna när det gäller larm och säkerhet för medarbetare. Sett till händelsen har vi följt rutinerna, ändå finns det, som Arbetsmiljöverket skriver, skäl att ytterligare stärka vissa områden, säger Marianne Karlsson, chef för vård- och omsorgsförvaltningen i Vetlanda.

Rapporten pekar på två områden med brister:

  • Det behövs skriftliga rutiner för kontroll, underhåll och övning av personlarm.
  • Förtydligande av rutiner för våld och hot ska kompletteras. Hur ska medarbetare agera i akut situation? Hur ta hand om personal i anslutning till en akut situation? Samt hur ser uppdraget ut för den som är i tjänst under delegerat chefskap?

– Vi är igång med samtliga punkter. Vår ambition är att våra medarbetare i alla sammanhang ska ha en bra arbetsmiljö och känna trygghet, säger Marianne.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300