Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Lovskola ökar elevers möjligheter att bli behöriga

Från sommaren kommer Vetlanda kommun att erbjuda lovskola för elever i årskurs 8 och 9. Lovskolan är till för elever som behöver läsa upp sina betyg för att bli behöriga till ett nationellt yrkesprogram.

– Vi har sedan många år erbjudit sommarskola, men nu utökar vi detta till att omfatta fler lov och vi är också tydliga med vilka som kan delta i lovskolan, berättar Helene Jonsson, grund­skole­chef. Lovskola är något som ingår i skollagen sedan 1 augusti 2017. Vi planerar just nu för hur vi ska få det att fungera på bästa sätt.

Det är elever som går i årskurs 8 och som riskerar att under årskurs 9 inte bli behöriga till ett nationellt yrkesprogram i gymnasieskolan, som kommer att få erbjudande om att gå i lovskola. Detsamma gäller elever som gått ut årskurs 9 utan att ha blivit behöriga till ett sådant program.

– Lovskolan kommer att pågå under två veckor direkt efter att skolan slutat för sommaren, säger Helene Jonsson. Den undervisningen ordnar hög­stadie­skolorna gemensamt på en och samma skola. Dessutom kan man gå i lovskola under höst-, sport- och påskloven, men då sker undervisningen på
respektive skola.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300