Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Toppresultat för bygglov i Vetlanda

Har du som företagare ansökt om bygglov under 2017? Då ska du i alla fall enligt statistiken vara nöjd med hur ärendet behandlats. Vetlanda kommun är nämligen bäst i hela landet på bygglov enligt en helt färsk undersökning.

Byggnation av ny idrottshall i Vetlanda

Det är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som nu presenterar sin rapport Öppna jämförelser – Företagsklimat 2017öppnas i nytt fönster. Av 172 medverkande kommuner i landet delar Vetlanda och Osby förstaplatsen i kategorin Bygglov. Hedrande tycker Vetlanda kommuns miljö- och byggchef Eva-Lott Karlsson.

– Ja, det är självklart roligt att vårt arbete uppmärksammas. Jag har väldigt duktiga medarbetare som ständigt jobbar med förbättringar enligt Lean-metoden. Vi vill få bort moment som är tidstjuvar och samtidigt strukturera, synliggöra och kvalitetssäkra hela processen.

Förbättrat resultat

För att göra en lång historia kort är det femte året i rad som SKL utfört undersökningen. De medverkande kommunerna har svarat på frågor inom sex myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Resultatet i undersökningen redovisas som ”Nöjd-Kund-Index” (NKI). Räknas samtliga områden ihop så blir genomsnittet på de deltagande kommunerna 71 NKI. Även här utmärker sig Vetlanda kommun genom att skrapa ihop 78 NKI och landar därmed på en fjortondeplats. En förbättring från 2016 då resultatet gav plats sjutton.

Ska införa e-tjänster

Vetlanda kommun ligger en bra bit över rikssnittet även i kategorierna miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroll. På miljö- och byggförvaltningen fortsätter arbetet med att se till att deras tjänster blir så smidiga som möjligt för användarna.

– Vi är på väg att införa e-tjänster och att göra det digitala ritningsarkivet tillgängligt för alla. Jag tycker att vi följer med bra i utvecklingen och hoppas att vi ligger lika bra till hos företagarna även nästa år, avslutar Eva-Lott Karlsson.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300