Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Bygge på Mogärdeskolan blir försenat

Hela projektet med nya Mogärdeskolan blir försenat med runt tre månader. Det står nu klart efter att kommunen i dagarna haft ett byggmöte med entreprenören Nässjö Bygg AB.

Nya Mogärdeskolan i Vetlanda tar form

– Ja, tyvärr är det så läget ser ut just nu, säger Joakim Öhman, fastighetschef Vetlanda kommun.

– Det är viktigt att ändå säga att vi inte kastar någon skugga över själva arbetet som utförts, fortsätter Öhman. Kvaliteten är det inga problem med, det har vi konstaterat genom flera besiktningar under arbetets gång. Problemet ligger i dålig planering och brist på material.

Det är etapp ett av bygget som nu blir försenat. Något som i sin tur även drar med sig en försening av etapp två. Etapp ett handlar om den nybyggnation som just nu pågår och var tänkt att vara klar till den 14 augusti 2018. Efter det ska etapp två med renovering av skolans befintliga lokaler och anläggning av skolgården dra igång. Allt arbete skulle varit klart till vårterminen 2020, nu blir det istället höstterminen som gäller.

För Nässjö Bygg AB blir förseningen en kostsam historia. De får betala kommunen ett förseningsvite på 175 000 kronor per vecka.

Påfrestning för elever och personal

Att hela processen nu försenas med runt tre månader är inte helt optimalt, men enligt Maria Sparre som är rektor på Mogärdeskolan F-6 så gäller det att ha is i magen och vara förberedd att allt kan hända vid ett så stort projekt som detta.

– Vi sitter väl inte direkt i sjön och har anpassat oss bra under de omständigheter som en ombyggnation innebär. Det är självklart en påfrestning för både elever och personal, men vi har våra lokaler och jag har en fantastisk arbetsgrupp och tillsammans hittar vi lösningar och vi vet att det kommer bli jättebra när det är färdigt.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300