Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Hög tid att söka bygglov!

Ska du bygga något på din semester? Ett uterum, ett plank eller något annat som kräver bygglov? Då är det hög tid att söka bygglovet nu!

Dags att söka bygglov!

På miljö- och byggförvaltningen är det bråda dagar nu. I takt med att Vetlanda växer och det byggs till och byggs nytt får också byggnadsinspektörerna på kommunen mer att göra. Om du går i byggtankar inför din semesterledighet är det hög tid att ansöka om ditt bygglov nu!

Lite längre väntetid

Miljö- och byggförvaltningen lovar i sin servicedeklaration att om du kommer in med alla handlingar som behövs så handläggs ditt ärende inom tre veckor. Under sommaren kan det dock bli en något längre handläggningstid.

– Du snabbar på ditt ärende om du har med alla handlingar som behövs, annars måste vi begära komplettering och det tar extra tid, berättar Eva-Lott Karlsson som är chef på förvaltningen.

Vi svarar på frågor

Under veckorna 30 och 31 är det semestertider och då är det inte möjligt att besöka byggnadsinspektörerna i stadshuset. Under de veckorna handläggs inga bygglov men det finns alltid någon på plats för att besvara frågor.

– Vi svarar på frågor hela sommaren, säger Eva-Lott Karlsson. Vi har upprättat rutiner för de vanligaste frågorna för att ge en så god service som vi kan.

En byggnadsinspektör på kommunen jobbar med många andra saker än bygglov för nybyggnationer. Det handlar också om installationer av eldstäder, Attefallshus, fönsterbyten med mera. Har du koll på när du behöver bygglov? Du är alltid välkommen att kontakta miljö- och byggförvaltningen eller läsa mer här på webbplatsen.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300