Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Snart slår Forngårdens sommarcafé upp portarna

Sommar och sol, det betyder att det är dags för Forngårdens sommarcafé och minigolf att öppna upp för säsongen. Även i år är det den dagliga verksamheten inom funktionshinderomsorgen som serverar nygräddade våfflor och kaffe till sina minigolfande och fikasugna gäster.

Forngårdens café i Vetlanda

-Det är en jättebra möjlighet för våra deltagare och personal. Det är ett socialt arbete där man träffar människor i alla åldrar ute i vårt samhälle, säger Camilla Tjernberg som är områdeschef på funktionshinderomsorgen i Vetlanda kommun.

Redan nu kan alla som vill ta sig en runda på golfbanan hyra klubbor i Vetlanda badhus, detta gäller även på måndagar under sommaren då Forngårdens café har stängt. Den här säsongen är det alltså sex dagar i veckan som verksamheten erbjuder personal på plats.

-Vi valde att starta i en lite mindre skala förra året och hade öppet fem dagar i veckan. Det fungerade fint så nu utökar vi med en dag och kör tisdag till söndag, säger Camilla Tjernberg.

Rutin för uppdraget saknas i alla fall inte, den dagliga verksamheten inom funktionshinderomsorgen driver i vanliga fall omtyckta Café Snäckan på Bäckagården. Det är även anledningen till att sommarcaféet får vänta med att slå upp portarna till den 26 juni, personalen kan helt enkelt bara vara på en plats åt gången. Men för alla som är vana att slå sig ner på Snäckan för en fikapaus får nu ta sig ner till Forngården under en period istället.

-Snäckan får ta lite härligt sommarlov, säger Camilla. Men vi hoppas att alla våra gamla kunder hittar till oss ändå. Samtidigt händer det mycket i området under sommaren. Vi samarbetar med kultur och fritid och de håller bland annat öppet i skolmuseet och fixar med sedvanlig allsång och filmkväll med utomhusbio. I Forngården finns något för alla, varmt välkomna.

Öppettider

Forngårdens sommarcafé och minigolf håller öppet tisdag till söndag, klockan 14.00-20.00 från och med den 26 juni till den 19 augusti. Vill du spela minigolf fram till den 26 juni, eller måndagar under sommaren går det bra att hyra klubbor på Vetlanda badhus. Öppettider hittar du här: https://badogym.vetlanda.se/

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300