Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Bäckagården

Bäckagårdens äldreboende ligger i Vetlanda centralort och är byggt 1997. Äldreboendet har två avdelningar, Holmen och Lagunen.

Bäckagården

Om boendet

Bäckagårdens äldreboende har 20 lägenheter fördelade på två plan och två enheter. På varje enhet finns gemensam matsal och dagrum. Varje lägenhet har pentry och toalett med dusch. Det finns altan eller balkong på varje enhet.

Bäckagården ligger i en vacker park utmed Vetlandabäcken med sköna promenadområden. Äldreboendet är placerat intill hembygdsparken Forngården.

Aktiviteter

Vi har aktiveringsledare som ordnar regelbundna aktiviteter i form av bingo, tipspromenader, bakning, promenader, gymnastik, korsordslösning, underhållning och utflykter. Det är även gudstjänst varannan veckan som de olika kyrkorna i Vetlanda anordnar. Vi vill att du ger förslag på aktiviteter som du är intresserad av så vi kan anpassa oss efter dina önskemål.  

Kost och måltider

Frukost lagas på varje enhet, övriga måltider lagas i Bäckagårdens kök. I kostavgiften ingår frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmål och kvällsfika för den som önskar. Måltiderna serveras i enhetens gemensamma kök. Om du vill bjuda dina besökare på mat eller fika har du möjlighet att använda ditt eget kök och porslin.

Hälso- sjukvård

I Vetlanda finns fyra geografiskt indelade distrikt: Norr, Söder, Väster och Öster. I varje distrikt finns två team, ett som arbetar mot landsbygd och ett som arbetar mot centralorten.

I teamen ingår distriktssköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Hälso- och sjukvårdspersonalen har ett nära samarbete med undersköterskorna i de områden som är uppbyggda efter hemtjänstens indelning. Bäckagården tillhör distrikt norr.

Kontakt

Nadia Kadiric

Nadia Kadiric

Områdeschef
Funktion Särskilda boende, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-578 83, 072-148 04 32
nadia.kadiric@vetlanda.se

Bäckagårdens äldreboende

Bättringsvägen 7
574 34 Vetlanda

Telefon Holmen: 0383-578 33
Telefon Lagunen: 0383-578 30

Kontaktpolitiker

Tommy Bohman (S)

Telefon 0383-971 44, 070- 549 71 44
tommy.bohman@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-10-09

Synpunkt Vetlanda