Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Ekebogården

Ekebogårdens äldreboende ligger i Ekenässjön och byggdes 2013. Äldreboendet har tre avdelningar, Smaragden, Diamanten och Kristallen.

Ekebogården

Om boendet

Ekebogården har tre avdelningar med elva lägenheter inom varje enhet. På avdelningarna finns gemensamma utrymmen som kök, matsal och allrum. Lägenheterna är ljusa och utrustade med klädkammare. Utemiljön är fin och rogivande.

Aktiviteter

Vi har aktiveringsledare som ordnar regelbundna aktiviteter i form av bingo, tipspromenader, bakning, promenader, gymnastik, korsordslösning, underhållning och utflykter. Det är även gudstjänst en gång i veckan som de olika kyrkorna i Ekenässjön anordnar. Vi vill att du ger förslag på aktiviteter som du är intresserad av så vi kan anpassa oss efter dina önskemål.  

Kost och måltider

Frukost lagas på varje enhet, övriga måltider lagas i Ekebogårdens kök. I kostavgiften ingår frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmål och kvällsfika för den som önskar. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egen lägenhet. Vi upprättar individuella kostplaner för alla våra kunder.

Hälso- sjukvård

I Vetlanda finns fyra geografiskt indelade distrikt: Norr, Söder, Väster och Öster. I varje distrikt finns två team, ett som arbetar mot landsbygd och ett som arbetar mot centralorten.

I teamen ingår distriktssköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Hälso- och sjukvårdspersonalen har ett nära samarbete med undersköterskorna i de områden som är uppbyggda efter hemtjänstens indelning. Ekebogården tillhör distrikt norr.

Kontakt

Liv Svensson

Liv Svensson

Områdeschef
Funktion Särskilda boende, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-964 83, 072-535 50 84
liv.svensson@vetlanda.se

Ekebogårdens äldreboende

Skolgatan 2A
574 50 Ekenässjön

Smaragden: 0383-964 92
Diamanten: 0383-964 93
Kristallen: 0383-964 94

Kontaktpolitiker

Eva-Karin Hjalmarsson (S)

Telefon 0383-313 94
eva-karin.hjalmarsson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-09-18

Synpunkt Vetlanda