Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Näverbyn

Näverbyn är ett äldreboende för personer med särskilda behov och ligger i Stenberga utanför Vetlanda.

Om boendet

Näverbyn omges av naturskön miljö. Boendet har en gemensam, väl skyddad uteplats i marknivå samt en innegård. Näverbyn har tio lägenheter. Varje lägenhet har pentry och toalett med dusch. Säng ingår i lägenheten. Övrigt möblemang tar hyresgästen med själv.

Aktiviteter

Vi har aktiveringsledare som ordnar regelbundna aktiviteter i form av bingo, tipspromenader, bakning, promenader, gymnastik, korsordslösning, underhållning och utflykter. Det är även gudstjänst en gång i veckan som de olika kyrkorna i Vetlanda anordnar. Vi vill att du ger förslag på aktiviteter som du är intresserad av så vi kan anpassa oss efter dina önskemål.  

Kost och måltider

Frukost och kvällsmat äter vi gemensamt i vårt träningskök. Lunchen äter vi i stora matsalen, tillsammans med matgäster utifrån.

Hälso- sjukvård

I Vetlanda finns fyra geografiskt indelade distrikt: Norr, Söder, Väster och Öster. I varje distrikt finns två team, ett som arbetar mot landsbygd och ett som arbetar mot centralorten.

I teamen ingår distriktssköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Hälso- och sjukvårdspersonalen har ett nära samarbete med undersköterskorna i de områden som är uppbyggda efter hemtjänstens indelning. Näverbyn tillhör distrikt söder.

Kontakt

Lise-Lotte Jansson

Lise-Lotte Jansson

Områdeschef
Funktion Särskilda boende, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-577 21, 070-267 92 73
lise-lotte.jansson@vetlanda.se

Näverbyns äldreboende

Stenberga 29
574 97 Vetlanda
Telefon: 0383-830 28

KONTAKTPOLITIKER

Valentin Lundmark(SD)

valentin.lundmark@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-10-09

Synpunkt Vetlanda