Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Norrgården

Äldreboendet ligger i Vetlanda centralort och är byggt 1980 och tillbyggt 1995. Här finns avdelningarna Solgläntan och Dalen. Solgläntan är ett äldreboende för personer med demens. Dalen är ett äldreboende för personer med särskilda behov.

Om boendet

Solgläntan och Dalen ligger på Norrgården i en naturskön miljö med egen innergård och många vackra uteplatser och gångstigar runt om. Boendet har 18 lägenheter och varje avdelning har varsin gemensam matsal och dagrum. Varje lägenhet har pentry och toalett med dusch.

Finns en huskatt som också bor hos oss.

Aktiviteter

Vi har aktiveringsledare som ordnar regelbundna aktiviteter i form av bingo, tipspromenader, bakning, promenader, gymnastik, korsordslösning, underhållning och utflykter. Det är även gudstjänst en gång i månaden som Svenska kyrkan i Vetlanda ordnar. Vi vill att du ger förslag på aktiviteter som du är intresserad av så vi kan anpassa oss efter dina önskemål.  

Kost och måltider

Solgläntan har eget kök där det lagas frukost och mellanmål. Lunch och kvällsmat anländer från centralkök. I kostavgiften ingår frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmål och kvällsfika för den som önskar. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egen lägenhet. Om du vill bjuda dina besökare på mat och fika, får du använda ditt eget kök och porslin. Vi upprättar individuella kostplaner för alla våra boende.

Hälso- sjukvård

I Vetlanda finns fyra geografiskt indelade distrikt: Norr, Söder, Väster och Öster. I varje distrikt finns två team, ett som arbetar mot landsbygd och ett som arbetar mot centralorten.

I teamen ingår distriktssköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Hälso- och sjukvårdspersonalen har ett nära samarbete med undersköterskorna i de områden som är uppbyggda efter hemtjänstens indelning. Solgläntan och Dalen tillhör distrikt öster.

Kontakt

Nadia Kadiric

Nadia Kadiric

Områdeschef
Funktion Särskilda boende, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-578 83, 072-148 04 32
nadia.kadiric@vetlanda.se

Norrgården

Norrvägen 10
574 34 Vetlanda

Telefon Solgläntan: 0383-578 08
Telefon Dalen: 0383-578 29

Kontaktpolitiker

Tommy Bohman (S)

Telefon 0383-971 44, 070- 549 71 44
tommy.bohman@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-10-09

Synpunkt Vetlanda