Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Vilan

Vilan är ett äldreboende i centrala Vetlanda. Äldreboendet byggdes 1990.

Om boendet

Vilan består av 40 lägenheter fördelade på två huskroppar och fyra våningar. Det finns 1,5-rumslägenheter,  tvårumslägenheter och trerumslägenheter. Witalabostäder AB är fastighetsägare.

Aktiviteter

Vi har aktiveringsledare som ordnar regelbundna aktiviteter i form av bingo, tipspromenader, bakning, promenader, gymnastik, korsordslösning, underhållning och utflykter. Det är även gudstjänst en gång i veckan som de olika kyrkorna i Vetlanda anordnar. Vi vill att du ger förslag på aktiviteter som du är intresserad av så vi kan anpassa oss efter dina önskemål.  

Kost och måltider

Vilan har eget kök där lunch lagas. Du är välkommen att äta i den gemensamma matsalen. Betalning  för lunch kan ske via faktura en gång per månad. Om du vill bjuda dina besökare på lunch kan du beställa detta i matsalen. Du har också möjlighet att köpa fika i matsalen.

Hälso- sjukvård

I Vetlanda finns fyra geografiskt indelade distrikt: Norr, Söder, Väster och Öster. I varje distrikt finns två team, ett som arbetar mot landsbygd och ett som arbetar mot centralorten.

I teamen ingår distriktssköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Hälso- och sjukvårdspersonalen har ett nära samarbete med undersköterskorna i de områden som är uppbyggda efter hemtjänstens indelning. Vilan tillhör distrikt väster.

Kontakt

Vilans äldreboende

Kettilgatan 3-5 
574 36 Vetlanda
Telefon: 0383-577 22

KONTAKTPOLITIKER

Nanna Axelsson (M)

Telefon: 070-244 62 21
Nanna.Axelsson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-10-09

Synpunkt Vetlanda