Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Daggkåpan

Verksamheten vid Daggkåpan finns på Tomasgården i Vetlanda och vänder sig både till personer med funktionsnedsättning och till andra som har behov av meningsfulla aktiviteter.

Dagverksamheten Daggkåpan

Dagverksamheten på Daggkåpan riktar sig till personer boende i Vetlanda kommun där behovet av aktivering inte kan tillgodoses på äldreboendenas aktiveringar.

Verksamheten på Daggkåpan är biståndsbedömd och ansökan görs genom att vända sig till biståndshandläggare på Myndighetskontoret.

För att kunna ansöka om dagverksamhet på Daggkåpan ska man vara boende i ordinärt boende, man ska inte ha någon demensdiagnos och man ska vara i behov av mer hjälp med sin person än vad som kan tillgodoses i aktiveringarna på äldreboendena.

Dagverksamheten på Daggkåpan kan också vara en avlastning för anhöriga.

Träffpunkt Daggkåpan

Riktar sig till personer inom funktionshinderomsorgen som har Vetlanda kommun som assistansanordnare. De är välkomna till Daggkåpan onsdagar klockan 10-14. Det är öppet hus och man är välkommen tillsammans med sin personliga assistent. Det finns möjlighet att fika och äta lunch.

Hur tar man sig till Daggkåpan?

Om du inte kan ta dig till Daggkåpan, på egen hand eller via anhörig, så finns möjlighet att ansöka om färdtjänst. Det gör man hos Jönköpings länstrafik. Resorna är kostnadsfria.

Daggkåpans målsättning

Daggkåpan vill erbjuda möjlighet till en aktiv och meningsfull dag. Ledorden för verksamheten är trygghet, kvalitet och flexibilitet för både besökare och deras anhöriga.

Kontakt

Malin Nordström

Malin Nordström

Områdeschef
Funktion Hemtjänst, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-964 22, 070-267 92 78
malin.nordstrom@vetlanda.se

Myndighetskontoret

Telefon växel: 0383-971 00
myndighetskontoret@vetlanda.se

Biståndshandläggare träffas säkrast vardagar 8.00-9.30.
Därefter kan du lämna meddelande för att bli uppringd.

Kontaktpolitiker

Tommy Bohman (S)

Telefon 0383-971 44, 070- 549 71 44
tommy.bohman@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-10-09

Synpunkt Vetlanda