På Kyrkogatan 15 i Vetlanda finns familjecentralen Kärnhuset. Här finns barnavårdscentral, ungdomsmottagning, kvinnohälsovård, öppen förskola och socialtjänst.
Barnhälsovården i Vetlanda drivs av Region Jönköpings län Länk till annan webbplats..
Kvinnohälsovården i Vetlanda drivs av Region Jönköpings län Länk till annan webbplats..
Ungdomsmottagningen finns för dig som är 13–22 år. Här kan du få hjälp, tips och råd både digitalt och på vår mottagning i Vetlanda.
Besök kurator, psykolog, barnmorska och sjuksköterska via videosamtal direkt i din smartphone eller surfplatta.
Online-mottagningen Länk till annan webbplats. är öppen för dig som är 13–21 år (fram till den dag du fyller 22 år) och har Mobilt BankID. Besöket är gratis. Ladda ner appen ”Ungdomsmottagningen Jönköpings län online” via App Store Länk till annan webbplats. eller Google Play Länk till annan webbplats..
På mottagningen i Vetlanda arbetar barnmorska, undersköterska och kurator. Tillgång till läkare finns varje vecka. Ungdomsmottagningen drivs av Region Jönköpings län Länk till annan webbplats. tillsammans med Vetlanda kommun.
Öppettider:
Besök till ungdomsmottagningen är gratis. Uteblivet besök hos barnmorska kostar 100 kronor.
Om du har barn i åldern 0–6 år är du välkommen till Familjecentralens öppna förskola på Kyrkogatan 15 i centrala Vetlanda. Här deltar du och ditt barn gemensamt och får möjlighet att träffa andra barn och vuxna. Den öppna förskolan är en mötesplats där barn tillsammans med föräldrar får möjlighet till social och pedagogisk stimulans. Verksamheten utformas gemensamt av personal och besökare och är avgiftsfri.
Du kan följa öppna förskolan på Facebook Länk till annan webbplats..
Här presenteras ordinarie öppettider. Öppen förskola har stängt under jul- och sommarlov.
Använd vårt material i skaparrummet eller delta i vår gemensamma sångstund. Vi fikar tillsammans. Du kan ta med eget fika/lunch. Vi säljer kaffe och te för tio kronor.
Babyfik är ett tillfälle för dig som nybliven förälder att komma ut och träffa andra i samma situation.
Språkträning för föräldrar med olika modersmål.
Öppna förskolan är en kompletterande form av förskoleverksamhet som riktar sig till de barn som inte är inskrivna i förskolan.
Att ge barnen möjlighet till en positiv utveckling genom den stimulans det innebär att få delta i olika aktiviteter men andra barn och vuxna.
Att ge vuxna möjlighet till kontakt med andra vuxna och stärka deras föräldraroll, ge kunskap om och öka förståelse för barns behov.
Att ge information om kommunens eller landstingets olika former av service (barnomsorg, socialtjänstens föräldrarådgivning, talteamet, psykolog från barnavårdcentral med mera).