Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Boendestöd

Boendestöd riktar sig till personer med funktionshinder över 18 år som bor i eget boende. Målet med boendestöd är att stärka individen i sitt eget hem och ute i samhället. Öka möjligheterna för den enskilde att klara ett eget boende och stöd i att bryta isolering och utanförskap.

Vad kan jag få stöd och hjälp med?

Det finns några faktorer som är helt avgörande för att vi människor ska ha ett värdigt liv, meningsfull sysselsättning, ett boende som fungerar, någon att vända sig till för att känna omtanke och hjälp med att få vardagsbestyren att fungera. Hjälp med att få vardagen att fungera är själva förutsättningen för att kunna jobba, studera eller bo självständig  

Det finns personer som vill ha stöd med att boka tid hos myndigheter eller hantera möte med myndighetspersoner t ex kommunen, landstinget, försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

Många behöver också stöd i hemmet med att städa, tvätta, handla eller laga mat.

Det är även viktigt för många att ha någon att prata med och att ha någon som kan hjälpa till i kontakten med andra människor och få hjälp att komma ut i samhället.

Ibland kan det vara svårt att komma upp på morgonen, planera, passa tider och det kan vara bra att någon hjälper till med påminnelser.

Du som är boende i Vetlanda kommun kan få hjälp av en person som kallas boendestödjare, som hjälper dig att utifrån dina individuella behov utforma den hjälp som just du behöver.

Stödet bygger på respekt och delaktighet för dig som individ.

Vad kostar boendestöd?

Insatsen är kostnadsfri.

Hur ansöker jag om boendestöd?

Ansökan görs via blanketten: Ansökan om bistånd enligt socialtjänstlagenPDF. Vid frågor kontakta biståndshandläggare på vård- och omsorgsförvaltningens myndighetskontor.

Kontakt

Fatima Sigurd

Fatima Sigurd

Områdeschef
Funktionshinderomsorgen, Vård och Omsorgsförvaltning
Telefon: 0383-976 85, 070-219 89 86
fatima.sigurd@vetlanda.se

Myndighetskontoret

Telefon växel: 0383-971 00
myndighetskontoret@vetlanda.se

Biståndshandläggare träffas säkrast vardagar 8.00-9.30.
Därefter kan du lämna meddelande för att bli uppringd.

Senast uppdaterad 2017-10-18

Synpunkt Vetlanda