Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Korttidsvistelse

Korttidsvistelse innebär att barn, ungdom eller vuxna med funktionsnedsättning får möjlighet till avkoppling och miljöombyte samtidigt som det ger anhöriga möjlighet till avlastning. För att ansöka om korttidsvistelse kontaktar du kommunens biståndshandläggare.

Korttidsvistelse finns i olika former, till exempel i form av korttidshem, stödfamilj eller som lägervistelse. För att få korttidsvistelse görs alltid en individuell prövning av behoven.

Korttidshem

Ett korttidshem är ett "extrahem" dit barn, ungdomar eller vuxna med funktionsnedsättning kan komma för några dagarna vistelse per månad. Här kan man leka, träna olika färdigheter eller komma ut på utflykter och aktiviteter. Vanligtvis är det en regelbunden återkommande vistelse. Korttidsvistelse på korttidshem beviljas med ett visst antal dagar per månad. Hur stödet utformas under vistelsen bestämmer du i nära samråd med personalen på korttidshemmet. Det är dock inte alltid möjligt att välja vilka veckodagar korttidsvistelsen sker på.

Korttidshemmet i Vetlanda heter Sturebo och ligger i anslutning till Tomasgården.

Lägervistelse

Korttidsvistelse kan också vara i form av läger på sommarlovet. Lägervistelsen riktar sig i första hand till barn och ungdomar.

Stödfamilj

Stödfamilj är en form av korttidsvistelse där en familj tar emot ett barn eller en ungdom med funktionsnedsättning i sitt hem, oftast en till två helger per månad beroende på behovet.

Kontakt

Myndighetskontoret

Telefon växel: 0383-971 00
myndighetskontoret@vetlanda.se

Biståndshandläggare träffas säkrast vardagar 8.00-9.30.
Därefter kan du lämna meddelande för att bli uppringd.

Senast uppdaterad 2017-06-02

Navigera vidare

Synpunkt Vetlanda