Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Öppenvård för dig mellan 18 och 28 år

Är du orolig för att du eller någon i din närhet dricker för mycket alkohol? Tar du droger och vill ha hjälp med att sluta? Bekymrar du dig för någon i din närhet som missbrukar eller far illa?

Råd och stöd

Vi erbjuder en kortare serie stödjande/informerande/rådgivande samtal utan att vi för någon dokumentation. Du som är förälder, annan anhörig eller kompis och är orolig för ditt barn eller vän är också välkommen att höra av dig. Torsdagar har vi öppet till klockan 21.00.

Behandling

Vi erbjuder vård och behandling till dig som har haft kontakt med en socialsekreterare och blivit beviljad denna insats. Vi planerar och genomför vården tillsammans med dig. I behandlingsmetoder för öppenvårdPDF kan du läsa om våra olika samtals- och behandlingsmetoder.

Hjälp på Internet

Du som vill minska ditt drickande eller känner oro för någon som dricker för mycket kan få hjälp på Internet. Alkoholhjälpenlänk till annan webbplats är ett webbaserat självhjälpsprogram för dig som funderar på om du dricker för mycket eller om du är orolig över andras drickande.

Alkoholhjälpen bygger på självhjälp. Det är alltså upp till dig om något ska hända med ditt drickande. Du provar dig fram bland en massa övningar och tips. Hur gör man om man vill skära ner? Finns det fällor? Vad vinner man? Kan man påverka sin kompis att dricka mindre?

Forskningen har visat att självhjälp, för en del, kan vara lika effektiv som annan behandling. Bakom Alkoholhjälpen står Statens Folkhälsoinstitut och de har använt både alkoholforskare och terapeuter med praktisk erfarenhet för att utveckla programmet. Alkoholhjälpen grundas på vetenskap och är speciellt anpassad för nätet.

Kontakt

Helene Svensson

Behandlingsassistent
Vuxensektion, Socialförvaltning
Telefon: 0383-964 44, 070-248 40 41
helen.svensson@vetlanda.se

Camilla Niklasson

Behandlingsassistent
Vuxensektion, Socialförvaltning
Telefon: 0383-964 43
camilla.petersson@vetlanda.se

Socialförvaltningens öppenvård, Slussen

Telefon: 0383-964 46, 0383-964 44
slussen@vetlanda.se

Besöksadress:
Missionsgatan 4
574 33  Vetlanda

Öppettider:

  • Måndag-onsdag 8.00-17.00
  • Torsdag 12.00-21.00
  • Fredag 8.00-15.00

Senast uppdaterad 2017-05-18

Synpunkt Vetlanda