Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Öppenvård för dig över 29 år

Är du orolig för att du eller någon i din närhet dricker för mycket alkohol? Tar du droger och vill ha hjälp med att sluta? Bekymrar du dig för någon i din närhet som missbrukar eller far illa?

Råd och stöd

Vi erbjuder en kortare serie stödjande/informerande/rådgivande samtal utan att vi för någon dokumentation. Torsdagar har vi öppet till klockan 21.00.

Behandling

Vi erbjuder vård och behandling till dig som har haft kontakt med en socialsekreterare och blivit beviljad denna insats. Vi planerar insatserna tillsammans med dig. I behandlingsmetoder för öppenvårdPDF kan du läsa om våra olika samtals- och behandlingsmetoder.

Hjälp på Internet

Du som vill minska ditt drickande eller känner oro för någon som dricker för mycket kan få hjälp på internet. Alkoholhjälpen är ett webbaserat självhjälpsprogram för dig som funderar på om du dricker för mycket eller om du är orolig över andras drickande.

Alkoholhjälpen bygger på självhjälp. Det är alltså upp till dig om något ska hända med ditt drickande. Du provar dig fram bland en massa övningar och tips. Hur gör man om man vill skära ner? Finns det fällor? Vad vinner man? Kan man påverka sin kompis att dricka mindre?

Forskningen har visat att självhjälp, för en del, kan vara lika effektiv som annan behandling. Bakom Alkoholhjälpen står Statens Folkhälsoinstitut och de har använt både alkoholforskare och terapeuter med praktisk erfarenhet för att utveckla programmet. Alkoholhjälpen grundas på vetenskap och är speciellt anpassad för nätet.

Kontakt

Socialförvaltningens öppenvård

Reception
Telefon: 0383-964 46, 0383-972 68
oppenvarden@vetlanda.se

Besöksadress:
Missionsgatan 4
574 33  Vetlanda

Öppettider:

  • Måndag‑onsdag 8.00-17.00
  • Torsdag 8.00-21.00
  • Fredag 8.00-15.00

Senast uppdaterad 2017-05-18

Synpunkt Vetlanda