Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Adventspoddarna i Vänliga Vetlanda

Under advent bjuder Vänliga Vetlanda-podden på ännu mer lyssning. Denna gång genom ”Adventspoddarna”. Varje söndag i advent släpper vi ett nytt avsnitt där kända och okända personer med Vetlandanknytning delar med sig av sina personliga historier.

Precis som i våra Sommarpoddar lovar vi att du får höra berättelser som berör, engagerar, får dig att dra på smilbanden eller fälla en tår. Du hittar dem alla på Soundcloud, Spotify, Podcaster, eller där du brukar lyssna på poddar.

Adventspoddar

Här ser du när och vilka personer som adventspoddar i år.

28 november: Sara Waldmann

Sara Waldmanns liv vändes upp och ner när hon fick beskedet om att hon hade bröstcancer. Under den tuffa tiden hjälpte kärleken till träningen henne att tackla den jobbiga situationen hon befann sig i.

5 december: Dennis Källerteg

Dennis Källerteg är ultralöparen som sprungit 40 mil med ett inflammerat knä. Vägen till att klara de längre distanserna har varit både lång och krokig men Dennis gav inte upp och i dag är ett maraton ingen större utmaning för honom.

12 december: Mija Strid

Efter många år valde Mija Strid att lägga batongen på hyllan och sadla om till restaurangägare. Hon vågade satsa och lever i dag drömmen hon från början inte ens visste att hon hade.

19 december: Martin Trofast

När olyckan är framme är Martin Trofast snabbt på plats i sin roll som insatsledare för räddningstjänsten. Han har sett mycket som få nog vill se, så hur gör han för att släppa det när han kommer hem och hur påverkar det honom?

Om Vänliga Vetlanda-podden

Podcasten Vänliga Vetlanda släpptes för första gången den 5 december 2018. Podden produceras av Vetlanda kommun.

Vill du tipsa om en gäst? Hör av dig med ett mejl till kommunikation@vetlanda.se.