Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Adventspoddarna i Vänliga Vetlanda

Under advent bjuder Vänliga Vetlanda-podden på ännu mer lyssning. Denna gång genom ”Adventspoddarna”. Varje söndag i advent släpper vi ett nytt avsnitt där kända och okända personer med Vetlandanknytning delar med sig av sina personliga historier.

Precis som i våra Sommarpoddar lovar vi att du får höra berättelser som berör, engagerar, får dig att dra på smilbanden eller fälla en tår. Du hittar dem alla på Spotify, Podcaster, eller där du brukar lyssna på poddar.

Adventspoddar

Här ser du när och vilka personer som adventspoddar i år.

29 november: Veronica Malmberg

Tillsammans med sin man Mats, bonussonen Tim och parets två små pojkar, flyttade Veronica Malmberg till USA. Ett äventyr för hela familjen som hittade ett nytt hem i Tulsa, Oklahoma. Efter knappt ett år vändes hela tillvaron upp och ner. Mats, som skulle på en vanlig affärsresa, kom aldrig hem igen.

6 december: Andreas Lorentzon

I sin podd berättar Andreas om hur hans relation till Gud förändrades när han vågade vara ärlig med sin bisexualitet, men också om resan från lilla Östervallskog vid norska gränsen till att bli ungdomsledare i Vetlanda missionskyrka.

13 december: Sandra Lundquist

Med sin passion för irländsk folkmusik var Sandra med och startade en musikfestival i Göteborg, men fick lägga fiolen på hyllan när de hälsoproblem som läkarna till en början viftade bort visade sig vara en dold sjukdom. Men besöken hemma i Småland fick henne att må bättre. I sin podd berättar Sandra om när livet tog en ny vändning.

20 december: Johan Cederholm

Hur är det att gå igenom inte bara en utan tre adoptionsprocesser, vilka utmaningar och välsignelser innebär det och hur hanterar man den resan som människa och som par. Det tar Johan Cederholm upp i sin podd som handlar om hur han och hustrun Sandra tillbringat långa perioder i Kenya och Sydafrika där deras tre barn har sina biologiska rötter.

Vänliga Vetlanda-podden

Vänliga Vetlanda-podden släpptes för första gången den 5 december 2018. De glada och ständigt nyfikna personerna vid mikrofonerna heter Nicklas Carlsson och Angelica Wilhelmsson Ek och är båda kommunikatörer på Vetlanda kommun.

Varje månad gästar en intressant Vetlandapersonlighet podcasten för att berätta sin spännande historia eller tipsa om vad som är på gång. Vill du tipsa om en gäst? Hör av dig med ett mejl till kommunikation@vetlanda.se.