vetlanda logotyp

Prenumerera på nyheter

Fyll i din e-postadress och visa mina prenumerationer. Bocka i rutan för att prenumerera och bocka ur den om du inte vill prenumerera längre. Så fort vi publicerar något nytt, får du ett meddelande!

Senaste nytt i Vetlanda

Sitter du någonsin och undrar vad det allra senaste är i vår stad? Då är det här du ska kika. Här samlar vi nyheter som rör ditt liv i Vetlanda, inom såväl näringslivet som kommunen.

 • 2019-05-15

  Establo utökar med flytt till ny lokal

  Establo flyttar sin herrbutik från Gallerian till Bibliotekstorget. Med större lokaler och breddat sortiment hoppas ägaren Kinga Johansson kunna utöka kundkretsen.– Jag ser positivt på handeln i Vetlanda. Många vill handla lokalt, säger hon.
 • 2019-05-07

  App­restau­rangen öppnar i Vetlanda

  Nu blir det smarriga små tapasrätter, påhittiga drinkar och en och annan smartphone vid middagsbordet. Den populära restaurangkedjan Pinchos väljer nämligen att slå upp portarna i Vetlanda.
 • 2019-04-26

  Näringslivsgalan 2019 – här är alla vinnare

  Under festliga former hyllades årets pristagare på Näringslivsgalan som hölls på Hydro arena på torsdagskvällen.
 • 2019-04-18

  Upplev naturen på nära håll med veckans bana

  Över stock och sten, in bland granar och tallar, nerför backar och längs sjöar. Varje vecka under sommarhalvåret finns nya banor att testa för alla som vill röra sig i skog och mark. Bakom initiativet står orienteringsklubbarna OK Njudung och OK Bävern.
 • 2019-04-17

  Häst och vagn hos Stall Metropol

  Vad sägs om en mysig tur med häst och vagn? Det kan alla Vetlandabor och turister nu ta del av i Skirö där Stall Metropol har slagit upp portarna.
 • 2019-04-01

  Nior prisades för spännande idéer

  En mötesplats för alla och en app där man kan boka upp sig för både scenframträdanden och försäljning av egna produkter. Det var det vinnande bidraget när niorna presenterade sina idéer om hur Vetlanda ska kunna utvecklas och locka fler att både flytta hit och stanna kvar.
 • 2019-03-27

  Högskola på hemma­plan i Vetlanda

  Till hösten kan Vetlanda Lärcentrum stoltsera med inte mindre än fem högskole­­kurser, helt pendlings­fritt för dig i Vetlanda kommun. Förutom högskolekurserna erbjuder Vetlanda Lärcentrum även yrkes­högskole­utbildningar som kan skicka dig rätt ut i arbetslivet.
 • 2019-03-26

  Tomas Carlström får årets stjärna

  Från början är Tomas Carlström från Göteborg, men via Karlstad tog han sig till Vetlanda 1984. Han var en nyinflyttad som skulle visa sig ha stor inverkan på stadsutvecklingen i vår stad. Så stor inverkan att han 35 år senare blivit tilldelad en stjärna på Hedersplats Vetlanda.
 • 2019-03-15

  Nu finns shuffle­board i Vetlanda

  Vetlanda bowling satsar på trekamp och utökar nöjesutbudet i Vetlanda. Med shuffleboard i bowlinghallen hoppas Torgny Palmberg på fler nya och återkommande besökare.
 • 2019-02-27

  Ny typ av teater på Hannas i Björköby

  Nu blir det teater på Hanna's i Björköby. Bakom satsningen ligger Smålands musik och teater, Björkö hembygdsförening och Hanna's, och det är en helkväll i unik miljö som väntar för den som tar sig till Björköby på fredagskvällen.