Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Prenumerera på nyheter

Fyll i din e-postadress och visa mina prenumerationer. Bocka i rutan för att prenumerera och bocka ur den om du inte vill prenumerera längre. Så fort vi publicerar något nytt, får du ett meddelande!

Senaste nytt i Vetlanda

Sitter du någonsin och undrar vad det allra senaste är i vår stad? Då är det här du ska kika. Här samlar vi nyheter som rör ditt liv i Vetlanda, inom såväl näringslivet som kommunen.

 • Ge dig in i familjen Knyckertz värld

  Gillar du årets julkalender? I så fall borde du besöka museet på söndag för att vara med på en workshop som går i Knyckertz-anda eller titta på den pågående utställningen om familjen. På plats finns Anders Sparring och Per Gustavsson, författare respektive illustratör till böckerna bakom julkalendern i SVT om just familjen Knyckertz.
 • Tufft år för Vetlandas stadskärna

  Nu börjar läget återgå till det normala efter ett tufft år där Vetlandas stadskärna drabbats hårt av pandemin. På grund av restriktionerna minskade försäljningen.
 • Nu startar försäljningen av kedjehus på Himlabackarna

  Är du sugen på ett nytt hus? Eksjöhus bostad AB planerar att bygga 22 kedjehus på Himlabackarna. Mäklarhuset i Vetlanda har fått uppdraget att sälja bostadsrätterna och snart är det dags för säljstart.
 • Lyxboende mitt ute i skogen

  I de djupa skogarna utanför Holsbybrunn finns Trakt Forest Hotel. Här kan du bo i en skogssvit högt över marken med utsikt över den orörda skogen. Redan nu öppnar bokningen för sommaren 2022.
 • Hydro gör en jätte­satsning i Sjunnen

  Vetlandas största företag Hydro fortsätter att satsa lokalt. Nu påbörjas bygget av nya lokaler som ska öka företagets omsmältnings­kapacitet och göra det möjligt att producera mer miljö­vänlig aluminium till den lokala marknaden.
 • Ångrent fick hjälp att göra sin idé till ett företag

  Med hjälp från Nyföretagarcentrum och Science Park startade Saed Almamar och Ali Asaad företaget Ångrent som arbetar med att göra ditt hem skinande rent.
 • Inge Bengtsson får Vänliga Vetlandas Heders­pris

  Inge Bengtsson i Korsberga är en välkänd profil för de flesta i Vetlanda kommun. Med en fantastisk känsla för service, ett extra­ordinärt gott minne och framför allt en vilja att satsa på sitt Korsberga belönas han nu med Vänliga Vetlandas Heders­pris 2021.
 • De prisades för sina företag

  Fredagkväll och stämningen på topp. Så kan man sammanfatta årets pris­ceremoni för Vetlandas näringsliv. Efter att näringslivs­galan skjutits upp vid flera tillfällen var det nu äntligen dags för några av kommunens hetaste företagare att få ta emot sina utmärkelser under festliga former.
 • Handla second hand för miljön

  Fler och fler väljer att handla second hand och det är något som inte bara är bra för din plånbok utan även för miljön. På Erikshjälpen i Vetlanda har de märkt av den positiva trenden och hoppas att den håller i sig.
 • Närproducerat i Skurebo

  På många gårdar i och omkring Vetlanda kan du köpa närproducerat. Det är bättre för både dig och vårt klimat. Skurebo Östergård utanför Nye är en av de gårdar som säljer närproducerad mat. Här hittar du allt från ägg till honung och lammkött.