Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Prenumerera på nyheter

Fyll i din e-postadress och visa mina prenumerationer. Bocka i rutan för att prenumerera och bocka ur den om du inte vill prenumerera längre. Så fort vi publicerar något nytt, får du ett meddelande!

Senaste nytt i Vetlanda

Sitter du någonsin och undrar vad det allra senaste är i vår stad? Då är det här du ska kika. Här samlar vi nyheter som rör ditt liv i Vetlanda, inom såväl näringslivet som kommunen.

 • Vad är det som blommar?

  När sommaren kommer blommar det alltid lite extra i Vetlanda. Det har vi kommunens parkförvaltning att tacka för. År efter år pryder färgglada växter gator och torg. Du undrar kanske vad det är som blommar just i år?
 • Biodlare med passion för frukt och grönt

  Nästan varje tisdag och lördag står de på torget i Vetlanda. Där säljer de frukt och grönsaker, honung och egenproducerad äppelmust. Företaget Bi & Grönsaks companiet har funnits i närmare 20 år och fortsätter att utvecklas.
 • Promenera i sol­systemet

  Du har väl inte missat att du kan gå en rymd­vandring i sol­systemet genom att följa planeterna till Östanå frilufts­område? Under våren har Vetlanda museum tagit fram nya skyltar och gjort en upp­fräschning av planeterna.
 • Fritids­boendet blev för trivsamt

  Mellan Nävelsjö och sjön Tjurken sträcker sig en grusväg genom det gröna sommarlandskapet. Där en åker slutar tar skogen vid och vägen för dig ner i en liten dal. Precis där, i ett vitt litet hus med putsad fasad har Mariette Gundstedt hittat hem.
 • Småländsk vällagad mat på Wallby

  God mat tillagad på lokala råvaror i en vacker miljö med utsikt över Skirös kullar, det hittar du på Wallby Säteri i sommar.
 • En hel vecka med aktiviteter i Ramkvilla

  En hel vecka, fullspäckad med aktiviteter för hela familjen, kör igång i Ramkvilla nu på lördag. Veckan börjar med familjeträning vid idrottshallen och efter det följer aktiviteter som vattengympa, golftävlingar, musikcafé och öppet hus på Skärbäcks fårgård.
 • Nu har Forngårdens café öppnat

  Nu har sommarcaféet i Forngården öppnat för säsongen. I år är det ungdomar från Holsby SK som driver det och förhoppningen är att det ska komma lika många besökare som förra året.
 • Arianit ska få studenter att återvända till Vetlanda

  Genom projektet Unga akademiker vill Nuvab få högskolestudenter att återvända till Vetlanda efter avslutade studier. 22-årige Arianit Muriqi är projektledare och ska kartlägga var studenterna finns och inom vilka branscher de söker jobb efter sin utbildning.
 • Malin öppnar inredningsbutik i Ädelfors

  Malin Dahlgren Leisjö öppnar, tillsammans med sin mamma Anita, en inredningsbutik i Ädelfors i ett ombyggt möbelsnickeri. Här hittar du både loppisfynd och nyproducerat, allt i en lantlig stil.
 • Hasses är årets företagare

  De syns lite överallt, de bakar pizzor för glatta livet och de har gjort ett klassiskt gatukök till en av Vetlandas mest populära restauranger. Nu kan Hasses Gatukök & Pizzeria titulera sig som Årets företagare i Vetlanda kommun 2021.