vetlanda logotyp

Prenumerera på nyheter

Fyll i din e-postadress och visa mina prenumerationer. Bocka i rutan för att prenumerera och bocka ur den om du inte vill prenumerera längre. Så fort vi publicerar något nytt, får du ett meddelande!

Senaste nytt i Vetlanda

Sitter du någonsin och undrar vad det allra senaste är i vår stad? Då är det här du ska kika. Här samlar vi nyheter som rör ditt liv i Vetlanda, inom såväl näringslivet som kommunen.

 • 2019-02-22

  Fem kommuner är fler än två stora städer

  Är bättre Wi-Fi svaret för att underlätta för pendlare? Kan regionens starka småhusindustri skapa en toppmodern visningsby? Och hur ser egentligen utbudet av nöjesupplevelser ut i Vetlanda kommun med omnejd? Det är frågor som ska få svar när Tillväxtverket nu har beviljat Vetlanda kommun stöd ur den Europeiska regionala utvecklingsfonden.
 • 2019-02-21

  Vetlanda Racketklubb bygger ut

  Under onsdagen beslutade kommunfullmäktige att bevilja det lån på 5,5 miljoner kronor som Vetlanda Racketklubb ansökt om. Nu står det alltså klart att Vetlanda Racketklubb kan bygga ut sin befintliga anläggning och att Vetlandaborna kan utöva ännu mer racketsporter.
 • 2019-02-20

  Vad har Witala­bostäder på gång?

  Just nu håller 34 lägenheter i Ekenässjön på att färdigställas samtidigt som planerna tar form för 120 lägenheter vid Skyttemossen i centrala Vetlanda. Eric Engelbrektsson på Witalabostäder fick i uppdrag att berätta lite mer om vad som händer i bostadsväg i kommunen.
 • 2019-02-15

  Landskamper mot Italien i Vetlanda

  I början av april spelar damlandslaget i futsal årets två första hemmamatcher. Nu står det klart att dubbellandskamperna mot Italien spelas i Vetlanda. Matcherna kommer att spelas den 2 till 3 april i Iscar Arena.
 • 2019-01-22

  Jobb & framtid för tredje gången

  På mässan Jobb & framtid får du som besökare möta näringslivet, kommunen, högskolor och andra utbildningsanordnare. I år äger mässan rum den 24 januari i Iscar Arena, mellan klockan 9 och 16.
 • 2019-01-18

  Gretas är Interfloras bästa ombud

  Gretas blommor i Vetlanda har blivit uppmärksammade av Interflora som årets ombud. Butiken ligger nämligen i topp när det kommer till försäljning av både blommogram och presentkort.
 • 2019-01-03

  Mihaela och Stefan tar över Cecil

  Nu stundar nya tider för Konditori Cecil när Mihaela Diaconu och Stefan Bjäde tar över som nya ägare. Men var bara lugn, det fortsätter på samma sätt som vi är vana vid och med samma höga kvalitet.
 • 2018-12-06

  Mer att se i vackra Illharjen

  Ett helt nytt område finns nu att utforska i ett av Vetlandas mest populära grönområden. Ett projekt som pågått under hösten har gjort att tidigare mer eller mindre otillgängliga delar av Illharjen nu går att besöka.
 • 2018-12-05

  Stenugns­bakat i ny popup­butik

  I helgen var det många som besökte Hedda­Gretas popup­­butik när den öppnade på Storgatan 13 C. Butiken har öppet tisdagar till fredagar klockan 9-17 och lördagar klockan 9-14 fram till februari, med möjlighet till förlängning.
 • 2018-12-04

  Emmagården får den bästa maten

  Ja, det är sant. Emmagården får den bästa maten. Det tycker i alla fall de äldre som svarat på Socialstyrelsens enkät för öppna jämförelser. Av alla särskilda boenden i Vetlanda kommun fick Emmagården nämligen högst procent på frågan om vad de boende tycker om maten.