Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Prenumerera på nyheter

Fyll i din e-postadress och visa mina prenumerationer. Bocka i rutan för att prenumerera och bocka ur den om du inte vill prenumerera längre. Så fort vi publicerar något nytt, får du ett meddelande!

Senaste nytt i Vetlanda

Sitter du någonsin och undrar vad det allra senaste är i vår stad? Då är det här du ska kika. Här samlar vi nyheter som rör ditt liv i Vetlanda, inom såväl näringslivet som kommunen.

 • Vetlanda museum öppnar med nya utställningar

  Den 3 juli slår Vetlanda museum upp portarna och välkomnar återigen besökare. Under öppningsdagen är det invigning och besökarna får information om de nya utställningarna.
 • Vem ska bli Årets lands­bygds­bo?

  Känner du en person som bor och verkar på landsbygden, som gjort avtryck och är en inspiration för andra? Då kanske det är årets landsbygdsbo. Förra året blev Mickan Thor tilldelad den fina utmärkelsen, men i september är det dags för en ny person att få den äran.
 • Vetlanda får nöjes­center i Gallerian

  Till hösten öppnar en ny, unik mötesplats i Vetlanda och det är det nystartade bolaget Nöjet i Vetlanda AB som ligger bakom satsningen. I det nya nöjescentret kan besökarna bland annat äta en god matbit, spela shuffleboard eller lyssna till härlig musik.
 • Monica och Carina driver Vänhems café i sommar

  I sommar är det Monika Ojensa och Carina Ståhlgren som välkomnar besökarna till Vänhems café och vandrarhem i Korsberga. Caféet har redan öppnat för säsongen så det är bara att åka dit och njuta av en hemlagad lunch i den lummiga trädgården eller ägna några timmar åt spännande äventyrsgolf.
 • Ramkvilla Wärdshus öppnar för säsongen

  Nu öppnar Ramkvilla Wärdshus för säsongen vilket innebär att du åter kan njuta av en god bit mat med utsikt över sjön Örken. I år finns dessutom flera spännande nyheter på menyn.
 • Elsa tävlar i P4 Nästa

  Elsa Halje från Vetlanda tävlar i P4 Nästa. Med låten They hoppas hon gå hela vägen till riksfinalen i höst. Drömmen är att någon gång kunna jobba med musik på heltid.
 • Gamla mejeriet i Karlstorp är redo för sommaren

  Gamla mejeriet i Karlstorp har öppnat för säsongen. Här kan du fika, äta en god lunch och köpa unika antikviteter. I sommar finns det även planer på att ha musikkvällar nere vid ån utanför mejeriet.
 • Stenbergabutiken rustar inför sommaren

  Fler sittplatser utomhus och mer lokala produkter till försäljning, Stenbergabutiken är under ständig utveckling för att möta kundernas behov. Nu ser ägarna Birgitta och Cecilia fram emot en fullspäckad sommar.
 • Ramoa skapar ny mötesplats i naturen

  Vi är många som är trötta på att inte kunna träffa våra nära och kära eller kollegor. Men på Ramoa adventure village i Ramkvilla finns det gott om coronasäkra mötesplatser utomhus.
 • Nu öppnar den digitala tips­promenaden Xrundan

  Nu finns den digitala tipspromenaden Xrundan i Vetlanda, Kvillsfors och Landsbro, så du kan ge dig ut med din mobiltelefon och svara på kluriga frågor.