Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Prenumerera på nyheter

Fyll i din e-postadress och visa mina prenumerationer. Bocka i rutan för att prenumerera och bocka ur den om du inte vill prenumerera längre. Så fort vi publicerar något nytt, får du ett meddelande!

Senaste nytt i Vetlanda

Sitter du någonsin och undrar vad det allra senaste är i vår stad? Då är det här du ska kika. Här samlar vi nyheter som rör ditt liv i Vetlanda, inom såväl näringslivet som kommunen.

 • Malin och Mija tar över golfrestaurangen

  I februari fick Malin Gustafsson ett samtal från Vetlanda golfklubb som undrade om hon ville driva deras restaurang i sommar. Efter en kort betänketid tackade hon ja och har nu startat upp restaurangen Greenroom tillsammans med grannen och vännen Mija Strid.
 • Restaurangägarna Sara och Mats tänkte nytt under pandemin

  I vanliga fall driver Sara Johansson och Mats Nordlund Näshults butik och restaurang i Näshult. När pandemin slog till och det inte gick att ha öppet på samma sätt som tidigare tänkte de om. Nu jobbar båda på restaurang Gärdet och håller i lektioner.
 • Levanders smyg­öppnar i påsk

  Levanders lanthandel i Alseda håller öppet hela påsken. Passa på att handla påskpynt eller andra inredningsdetaljer eller njut av en fika i en lantlig och gammaldags miljö.
 • “Under milen sällan bilen” är Eivors motto

  Inspireras av Eivor Lindquist som cyklade 1000 mil under 2020 och ge dig ut på cykeln i påsk. I Vetlanda finns ett stort utbud av cykelvägar och vackra landsvägar, det kan Eivor skriva under på.
 • Vetlanda får digital tips­promenad

  I maj kommer förhoppningsvis Xrundan, som är en digital tipspromenad, till Vetlanda, Kvillsfors och Landsbro. Just nu provgår flera personer från kultur- och fritidsförvaltningen olika sträckor på orterna för att hitta rundor som är tillgängliga för alla.
 • Grillar du säkert?

  Våren är här och med det kommer också varmare väder och då är det många som ger sig ut i naturen för att grilla. Du får grilla på väldigt många platser, men se då till att du eldar säkert.
 • Turismpris till Wallby Säteri

  Av tre nominerade tog Wallby Säteri hem Årets turismpris 2020. Priset delas ut av Smålands turism.
 • Lycka för hundarna - rastgård byggs i Vetlanda

  Till våren kommer förhoppningsvis din hund kunna springa lös i en helt ny hundrastgård bakom Folkets park i Vetlanda.
 • Svensk fastighets­förmedling till Vetlanda

  Nu etablerar sig Svensk fastighetsförmedling i Vetlanda och söker just nu med ljus och lykta efter en passande lokal, så att de kan öppna till sommaren.
 • Hedda­Gretas har Vetlandas absolut godaste semla!

  Nu står det klart att det är den klassiska semlan på HeddaGretas som är Vetlandas absolut godaste semla.