Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Sommar­poddarna

Under sommaren bjuder podden Vänliga hälsningar Vetlanda på ännu mer lyssning med programserien ”Sommarpoddarna”. Varje lördag släpper vi ett nytt avsnitt där kända och okända Vetlandabor delar med sig av sina personliga historier.

I "Sommarpoddarna" lovar vi att du får höra berättelser som berör, engagerar, får dig att dra på smilbanden eller fälla en tår. Du hittar dem alla på Spotify, Podcaster, eller längst ner på den här sidan. Du hittar även poddarna härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Glöm inte att prenumerera på vår kanal i din spelare, så missar du inga avsnitt.

Sommarprogram

Här ser du när och vilka Vetlandabor som sommarpoddar i Vänliga hälsningar Vetlanda i år.

27 juni: Therese Jigfjord

Verksamhetsledare för Missing People i Jönköpings län som lett flera uppmärk­sammade sökinsatser efter försvunna personer.

4 juli: MOJ

Jakob Byskén och Martin Hallberg Jarflod berättar historien om humor­duon som fått hela Vetlanda att skratta.

11 juli: Jane Segerblom

Redan som 14-åring började Jane engagera sig i kampen mot alkohol och droger. Idag är hon förbunds­ordförande i UNF och blev tidigare i år nominerad till en av Årets unga ledande kvinnor.

18 juli: Simon Lööf

Innebandykillen från Vetlanda som idag spelar i högsta serien i Sverige.

25 juli: Veronica Rinaldo

Veronica drabbades av bröstcancer när sonen var bebis, några år senare kom sjukdomen tillbaka med full kraft.

1 augusti: Erik Blomqvist

Han har varit modell och synts i dokusåpan Robinson, idag är Erik entreprenör och har golfen som sitt levebröd. I sitt program berättar han om en mental käftsmäll.

8 augusti: Sofia Wahlén

Hon valde att satsa allt för att bli ekologisk lantbrukare. Idag lever Sofia sin dröm på gården utanför Myresjö och är en av personerna bakom Reko-ring i Vetlanda.

15 augusti: Magnus Färjhage

Kommundirektören i Vetlanda kommun berättar om sitt brinnande engagemang för landsbygden men också om ofrivillig barnlöshet och hur det är att vara närstående till någon med psykisk ohälsa.

Äldre avsnitt från 2019

Här hittar du alla tidigare avsnitt från Vänliga hälsningar Vetlandalänk till annan webbplats, där finns även Sommarpoddarna 2019. Du kan redan nu lyssna på de senaste avsnitten i spelaren nedan.

Om Vänliga hälsningar Vetlanda

Podcasten Vänliga hälsningar Vetlanda släpptes för första gången den 5 december 2018. De glada och ständigt nyfikna personerna vid mikrofonerna heter Nicklas Carlsson och Angelica Wilhelmsson Ek och är båda kommunikatörer på Vetlanda kommun.

Varje månad gästar en intressant Vetlandapersonlighet podcasten för att berätta sin spännande historia eller tipsa om vad som är på gång. Vill du tipsa om en gäst? Hör av dig med ett mejl till kommunikation@vetlanda.se.