Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Sommar­poddarna

För tredje sommaren bjuder podden Vänliga Vetlanda på programserien ”Sommarpoddarna”. Varje lördag släpper vi ett nytt avsnitt där kända och okända Vetlandabor delar med sig av sina personliga historier.

I "Sommarpoddarna" lovar vi att du får höra berättelser som berör, engagerar, får dig att dra på smilbanden eller fälla en tår. Du hittar dem alla på Spotify, Podcaster, eller längst ner på den här sidan. Du hittar även poddarna härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Glöm inte att prenumerera på vår kanal i din spelare, så missar du inga avsnitt.

Sommarprogram

Här ser du när och vilka Vetlandabor som sommarpoddar i Vänliga Vetlanda-podden i år.

3 juli: Tiffany Håkansson

Tiffany berättar om när hon fick diagnosen ME och hur det har påverkat henne. Men berättelsen handlar främst om när hon köpte ett hundra år gammalt torp och gjorde om det till sitt hem.

10 juli: Daniel Berner

Daniel pratar om möten med flera olika människor som har haft en inverkan på hans liv. Han berättar också om knivdådet i Vetlanda och hur det påverkade honom och om första gången han kände sorg.

17 juli: Moa Hansson

Moa berättar om sin kärlek till skidor och vägen till guld i JVM. Hennes berättelse handlar om det hårda arbetet hon lagt ner för att nå sitt mål, om motgångar, medgångar och en dag hon aldrig kommer glömma.

24 juli: Patrik Friberg

Patrik berättar om hur det är att jobba som begravningsentreprenör, hans syn på döden och om den gången han gick in i väggen och hur han till sist började må bättre igen.

31 juli: Frida Magnusson

Frida berättar om hur de sexuella övergreppen i barndomen ledde till psykisk ohälsa och självskadebeteende och om den snåriga vägen till att må bra igen.

7 augusti: Michael Bergvall

Michael berättar om den krokiga vägen från uppväxten i Viserum till att leda ett framgångsrikt internationellt företag. Han berättar även om åren i Vetlanda som format honom till den han är i dag.

14 augusti: Marie Rooth

Marie pratar om hur det har varit att jobba i primärvården under pandemin och hur det har påverkat henne. Hon berättar också om valet att lämna sitt nuvarande arbete för att få mer tid med sin familj.

21 augusti: Joakim Henriksson

Joakim berättar om sitt engagemang för landsbygden och hur det är att arbeta som deltidsbrandman samtidigt som man är VD för ett stort företag.

Äldre avsnitt från 2019 och 2020

Här hittar du alla tidigare avsnitt från Vänliga Vetlanda-poddenlänk till annan webbplats, där finns även Sommarpoddarna från 2019 och 2020.

Om Vänliga Vetlanda-podden

Podcasten Vänliga Vetlanda släpptes för första gången den 5 december 2018. De glada och ständigt nyfikna personerna vid mikrofonerna heter Nicklas Carlsson och Johanna Stenvall som båda är kommunikatörer på Vetlanda kommun.

Vill du tipsa om en gäst? Hör av dig med ett mejl till kommunikation@vetlanda.se.