Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vänliga hälsningar Lena Philipsson

Vänliga hälsningar Lena Philipsson är en filmserie i sex delar och en del av Vetlandas 100-årsfirande. I huvudrollen finns ingen mindre än vår alldeles egna superstjärna Lena Philipsson. Med bil och husvagn tar hon sig genom kommunen och träffar kända Vetlandaprofiler - allt ihop med sin sidekick Martin Hallberg Jarflod.

Lena med hela gänget som medverkar i sjätte avsnittet

Serien spelades in i Vetlanda kommun under sommaren 2019 och förutom Lena får vi i de olika avsnitten träffa Putte Nelsson, Gustav Wigelius, Madeleine Leander, Erik Hjärtfors, Bosse Andersson och Erik Blomqvist. Samtliga avsnitt visas här på vetlanda.se och i sociala medier. Den stora premiären genomfördes på Sagabiografen den 16 januari, men därefter var det på webben och i Vänliga Vetlandas sociala medier-kanaler avsnitten visades.

När, var, hur?

Avsnitt 1: Musik med Putte Nelsson

Publicerades den 16 januari klockan 19

Lena träffar Putte Nelsson som berättar om sin uppväxt i Bäckseda och karriären inom musik och TV. Men det tar inte slut där. Putte får även följa med Martin på en spännande upptäcktsfärd i Kleva Gruva.

Avsnitt 2: Utveckling med Madeleine Leander

Publicerades den 13 februari klockan 16

Mitt på Myrvalla står en husvagn uppställd. Lena träffar Madeleine "MaddeLisk" Leander. Hon är Vetlandabördig, superstark, supersmart och tidigare världsmästare i Starcraft II. Dessutom får hon glida bland trädtopparna hos Little Rock Lake med höjdrädda Martin.

Avsnitt 3: Talang med Gustav Wigelius

Publicerades den 5 mars klockan 16

I Forngården träffar Lena den guldbuzzerade supertalangen Gustav Wigelius. Men har framgångarna stigit honom åt huvudet? Hans medverkan i Talang har lockat två miljoner tittare på Youtube, så det är inte konstigt att han fått smak för guld. Vid guldvaskningen i Ädelfors får Gustav och Martin sällskap av en dansk.

Avsnitt 4: Företagande med Erik Hjärtfors

Publicerades den 26 mars klockan 16

Lena vaknar upp i en somrig småländsk idyll. Erik Hjärtfors har levererat möbler till Zlatan och bjuder in Lena till verkstaden han tillverkar dessa möbler i. Spännande möten väntar när Lena leder oss genom Vetlandas framgångsrika företagande.

Avsnitt 5: Sport med Erik Blomqvist

Publicerades den 16 april klockan 16

Snygg-Erik, Robinson-Erik, Golf-Erik... kärt barn har många namn! När Lena parkerar husvagnen i Ramkvilla passar Erik på att berätta om sin passion till golfen, hur han ständigt utmanar sig själv och om tiden på Robinson-ön. Och vem vinner egentligen kampen i äventyrsbyn Ramoa - Erik eller Martin?

Avsnitt 6: Motor med Bosse "Bildoktorn" Andersson

Publicerades den 14 maj klockan 16

Vad är det som låter utanför husvagnen? Bosse Bildoktorn sladdar in på en speedwaycykel och gör en spektakulär entré i seriens sista avsnitt. Det pratas bilar, böcker och Vetlandas motorhistoria. Som om det inte vore nog ger sig Martin och Bosse ut på en redig raggarrunda.

Långfilmen med godbitarna från de sex avsnitten

Publicerades den 11 september klockan 16.

Äntligen! Med drygt 300 tusen visningar av programserien i sociala medier presenterar Vetlanda kommun stolt långfilmen med samma namn - Vänliga hälsningar Lena Philipsson. Här hittar vi gobitarna från samtliga sex avsnitt och en kalkad av härliga människor, galna upptåg och fantastiska miljöer utlovas. Härliga, härliga Vetlanda.