Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vänliga hälsningar Lena Philipsson

Vänliga hälsningar Lena Philipsson är en filmserie i sex delar och en del av Vetlandas 100-årsfirande. I huvudrollen finns ingen mindre än vår alldeles egna superstjärna Lena Philipsson. Med bil och husvagn tar hon sig genom kommunen och träffar kända Vetlandaprofiler - allt ihop med sin sidekick Martin Hallberg Jarflod.

Lena med hela gänget som medverkar i sjätte avsnittet

Serien spelades in i Vetlanda kommun under sommaren 2019 och förutom Lena får vi i de olika avsnitten träffa Putte Nelsson, Gustav Wigelius, Madeleine Leander, Erik Hjärtfors, Bosse Andersson och Erik Blomqvist. Samtliga avsnitt visas här på vetlanda.se och i sociala medier. Den stora premiären sker på Sagabiografen den 16 januari, men därefter är det på webben och i kommunfullmäktigesalen avsnitten kommer att visas. Avsnitten publiceras på torsdagar enligt datumen nedan.

Visas i kommun­fullmäktige­salen

Avsnitt 2 till 6 kommer att visas i kommunfullmäktigesalen för den som inte vill eller har möjlighet att titta hemma på datorn eller i telefonen. För att komma på dessa visningar behöver du en gratisbiljett. Biljett finns att hämta på kontaktcenter från och med måndag samma veckor som avsnitten publiceras. Tiderna i kommunfullmäktigesalen är samma tider som nedan.

När, var, hur?

Avsnitt 1: Musik med Putte Nelsson

Publiceras den 16 januari klockan 19

Lena träffar Putte Nelsson som berättar om sin uppväxt i Bäckseda och karriären inom musik och TV. Men det tar inte slut där. Putte får även följa med Martin på en spännande upptäcktsfärd i Kleva Gruva.

Avsnitt 2: Utveckling med Madeleine Leander

Publiceras den 13 februari klockan 16

Mitt på Myrvalla står en husvagn uppställd. Lena träffar Madeleine "MaddeLisk" Leander. Hon är Vetlandabördig, superstark, supersmart och tidigare världsmästare i Starcraft II. Dessutom får hon glida bland trädtopparna hos Little Rock Lake med höjdrädda Martin.

Avsnitt 3: Talang med Gustav Wigelius

Publiceras den 5 mars klockan 16

I Forngården träffar Lena den guldbuzzerade supertalangen Gustav Wigelius. Men har framgångarna stigit honom åt huvudet? Hans medverkan i Talang har lockat två miljoner tittare på Youtube, så det är inte konstigt att han fått smak för guld. Vid guldvaskningen i Ädelfors får Gustav och Martin sällskap av en dansk.

Avsnitt 4: Företagande med Erik Hjärtfors

Publiceras den 26 mars klockan 16

Lena vaknar upp i en somrig småländsk idyll. Erik Hjärtfors har levererat möbler till Zlatan och numera tårta till Lena Philipsson. Spännande möten väntar när Lena leder oss genom Vetlandas framgångsrika företagande.

Avsnitt 5: Sport med Erik Blomqvist

Publiceras den 16 april klockan 16

Snygg-Erik, Robinson-Erik, Golf-Erik... kärt barn har många namn! När Lena parkerar husvagnen i Ramkvilla passar Erik på att berätta om sin passion till golfen, hur han ständigt utmanar sig själv och om tiden på Robinson-ön. Och vem vinner egentligen kampen i äventyrsbyn Ramoa - Erik eller Martin?

Avsnitt 6: Motor med Bosse Bildoktorn Andersson

Publiceras den 14 maj klockan 16

Vad är det som låter utanför husvagnen? Bosse Bildoktorn sladdar in på en speedwaycykel och gör en spektakulär entré i seriens sista avsnitt. Det pratas bilar, böcker och Vetlandas motorhistoria. Som om det inte vore nog ger sig Martin och Bosse ut på en redig raggarrunda.