Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Vänliga Vetlanda-podden

Vänliga Vetlanda-podden är en podcast av Vetlanda för Vetlanda. En gång i månaden gästas podden av intressanta personligheter med Vetlandaanknytning.

Vänliga Vetlanda-podden släpptes för första gången den 5 december 2018. De glada och ständigt nyfikna personerna vid mikrofonerna heter Nicklas Carlsson och Angelica Wilhelmsson Ek och är båda kommunikatörer på Vetlanda kommun.

Varje månad gästar en intressant Vetlandapersonlighet podcasten för att berätta sin spännande historia eller tipsa om vad som är på gång. Lyssna på de senaste avsnitten i spelaren nedan, eller där poddar finns.

Vill du tipsa om en gäst? Hör av dig med ett mail till kommunikation@vetlanda.se.

Fössta tossdan i mass - vår småländska dialekt

Dags för Smålands egen nationaldag – fössta tossdan i mass! I det här avsnittet av Vänliga Vetlanda-podden slår vi ett slag för småländskan. I studion finns Pär-Olof Högstedt vars farfar var den folkkäre diktaren Pälle Näver, som gärna använde ett mustigt bygdemål när han skrev. Dialektologen Annika Karlholm reder ut varför dialekter finns och vad som egentligen hänt med våra R.

Alla Hjärtans dag - kärlekshistorier från Vetlanda

Vi hör Bäcksedaprofilen Arne Ahlgren berätta den gripande historien om Anette Wilhelmina von Liewen, som låg på dödsbädden när hon till slut fick sin älskade löjtnant. Över en miljon tittare följde Hannes Haraldssons kärlekshistoria i tv när han träffade sin Susanna genom populära Bonde söker fru. Idag lever de tillsammans på gården och planerar för nästa steg i livet.