Semesterpoddarna i Vetlanda

Sommaren är äntligen här och då bjuder Vänliga Vetlanda-podden som vanligt på programserien ”Semesterpoddarna”. Varje lördag släpper vi ett nytt avsnitt där kända och okända Vetlandabor delar med sig av sina personliga historier.

I "Semesterpoddarna" lovar vi att du får höra berättelser som berör, engagerar, får dig att dra på smilbanden eller fälla en tår. Lyssna direkt på den här sidan genom att klicka på personen du vill lyssna på. Lyssnar du hellre i en annan spelare så hittar du "Vänliga Vetlanda-podden" där poddar finns. Glöm inte att prenumerera på vår kanal i din spelare, så missar du inga avsnitt.

Vänliga Vetlandas semesterpoddare 2023

Sommaren 2023 går Semesterpoddarna i Vänliga Vetlanda-podden in på sitt femte år. Från 1 juli och åtta veckor framåt publicerar vi ett nytt avsnitt varje lördag till slutet av augusti.

Stefhan Wilhelmssons semesterpodd

19 augusti: Med livet som insats. Stefhan tar sig an Dakar i Afrika med sin motorcykel, ett av världens tuffaste terrängrally. Vurpor och rinnande svett från ögonbrynen hindrar inte att gråta ut av gl...

Kim Gromers semesterpodd

12 augusti: Mammaledig och stjärnsäljare. Med kärlek till mäklaryrket gör Kim succé. Samtidigt som hon är mammaledig tar hon över företaget och blir den bäst säljande mäklaren i Växjö.

Robert Larssons semesterpodd

5 augusti: Bröt ryggen och blev författare. Det skulle bli en helt vanlig eftermiddag på jobbet. I stället fick Robert en ståldörr över sig och bröt ryggen. En olycka som skulle visa sig förändra live...

Jonas Lindells semesterpodd

29 juli: Vägen till polischef. Ett tryggare samhälle har varit Jonas mål sedan barnsben. Vi följer med bakom kulisserna i polisarbetet. Men också om förmånen att köpa granngården i Näshult och om att ...

Emelie Bäckströms semesterpodd

22 juli: Ett vuxet maskrosbarn. Emelies uppväxt präglades av missbruk och våld. En misär som satt djupa spår. Men den här historien handlar även om framtidstro, lycka och kärlek.

Jonas Hernborgs semesterpodd

15 juli: Arbete, familjen och dig själv. Från första sommarjobbet på Begus Hus till VD på Elitfönster. Fyrabarnspappa i 20-årsåldern. Jonas har genom ett gott råd hittat balans i livet, men är det ege...

Malin Nelsons semesterpodd

8 juli: Från soffpotatis till Ironman. Efter fyra år som mammaledig och noll träning fick Malin ett infall, hon skulle testa att springa. Detta blev starten på ett nytt liv.

Bosse Anderssons semesterpodd

1 juli: Motorernas okrönte konung. Bosse berättar om hur han blev Bildoktorn med hela svenska folket. Men varför ligger portvin honom så starkt om hjärtat?

Foto på 2022 års semesterpoddare

2022 års semesterpoddare!

Foto på 2023 års semesterpoddare

2023 års semesterspoddare: Robert Larsson, Malin Nelson, Bosse Andersson, Emelie Bäckström, Kim Gromer, Jonas Lindell, Jonas Hernborg och Stefhan Wilhelmsson.

1 juli: Bosse Andersson

Motorernas okrönte konung. Bosse berättar om hur han blev Bildoktorn med hela svenska folket. Men varför ligger portvin honom så starkt om hjärtat?

8 juli: Malin Nelson

Fån soffpotatis till Ironman. Efter fyra år som mammaledig och noll träning fick Malin ett infall, hon skulle testa att springa. Detta blev starten på ett nytt liv.

15 juli: Jonas Hernborg

Arbete, familjen och dig själv. Från första sommarjobbet på Begushus till VD på Elitfönster. Fyrabarnspappa i 20-årsåldern. Jonas har genom ett gott råd hittat balans i livet, men är det egentligen rockstjärna han vill bli?

22 juli: Emelie Bäckström

Ett vuxet maskrosbarn. Emelies uppväxt präglades av missbruk och våld. En misär som satt djupa spår. Men den här historien handlar även om framtidstro, lycka och kärlek.

29 juli: Jonas Lindell

Vägen till polischef. Ett tryggare samhälle har varit Jonas mål sedan barnsben. Vi följer med bakom kulisserna i polisarbetet. Men också om förmånen att köpa granngården i Näshult och om att hitta kärleken på nätet.

5 augusti: Robert Larsson

Bröt ryggen och blev författare. Det skulle bli en helt vanlig eftermiddag på jobbet. I stället fick Robert en ståldörr över sig och bröt ryggen. En olycka som skulle visa sig förändra livet - till det bättre.

12 augusti: Kim Gromer

Mammaledig och stjärnsäljare. Med kärlek till mäklaryrket gör Kim succé. Samtidigt som hon är mammaledig tar hon över företaget och blir den bäst säljande mäklaren i Växjö.

19 augusti: Stefhan Wilhelmsson

Med livet som insats. Stefhan tar sig an Dakar i Afrika med sin motorcykel, ett av världens tuffaste terrängrally. Vurpor och rinnande svett från ögonbrynen hindrar inte att gråta ut av glädje vid målgången.

Tidigare års sommarpoddare i Vänliga Vetlanda-podden

Har du missat de tidigare semesterpoddarna? Ingen fara. Här nedan kan du lyssna på samtliga sommarpoddare från 2019 fram till idag.

Vänliga Vetlandas semesterpoddare 2022

Under sommaren 2022 bjöd Vänliga Vetlanda-podden på lyssning genom ”Semesterpoddarna”. Under åtta lördagar släppte vi ett nytt avsnitt där kända och okända personer med Vetlanda­anknytning delade med ...

Vänliga Vetlandas semesterpoddare 2021

Under sommaren 2021 bjöd Vänliga Vetlanda-podden på lyssning genom ”Semesterpoddarna”. Under åtta lördagar släppte vi ett nytt avsnitt där kända och okända personer med Vetlanda­anknytning delade med ...

Vänliga Vetlandas semesterpoddare 2020

Under sommaren 2020 bjöd Vänliga Vetlanda-podden på lyssning genom ”Semesterpoddarna”. Under åtta lördagar släppte vi ett nytt avsnitt där kända och okända personer med Vetlanda­anknytning delade med ...

Vänliga Vetlandas semesterpoddare 2019

Under sommaren 2019 bjöd Vänliga Vetlanda-podden på lyssning genom ”Semesterpoddarna”. Under tio lördagar släppte vi ett nytt avsnitt där kända och okända personer med Vetlanda­anknytning delade med s...