Vecka 35
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Helstekt fläskkarré med gräddsås,lök-och äppelfräs,kokt potatis och gröna bönor.
Dagens vegetariska
Krämig champinjonpasta med ost, grädde och vitlök.
Dagens extra
Mannerströmmingar-stekt marinerad strömming med stompad dillpotatis, skirat smör och vår egen lingonsylt.
Tisdag
Dagens rätt
Grillad färsbiff med timjan, citron och vitlök, friterad potatis och ratatouille.
Dagens vegetariska
Zucchiniquiche med Grana Padano och äggstanning.
Dagens extra
Pocherad koljafilé med gräddstuvad purjolök, skuren dill och kokt potatis.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Stjerneskud-friterad fiskfilé med remouladsås, räkor och sparris. Kokt potatis.
Dagens vegetariska
Nachotallrik med svarta bönor, pico de gallo, riven ost och guacamole.
Dagens extra
Vinsbräserad nötbog med brynt pärllök, rödvinssås och potatispuré.
Fredag
Lunch à la carte-boka gärna bord.
Tre rätter 230 kr.
Förrätt
Smörstekta kantareller på surdegstoast med chèvre, honung och baconsmul.
Burrata på grönkålsbädd med med rostade valnötter, persika och flytande honung.
Varmrätt
Stekt gösfilé med med citronbechamel, rödbetschips, rostad potatis och dillolja.
Viltfärsbiff med blåbärsvinsås, rotfruktsgratäng, broccoli, torkade morötter och stekta kantareller.
Dessert
Romflamberade äpplen med knäckigt täcke och hemgjord vaniljssås.
Espressomousse på browniebotten med melbasås, hallon och hyvlad choklad.
Senast uppdaterad: