Vecka 36
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Stekt rimmat sidfläsk med löksås eller bruna bönor. Kokt potatis.
Dagens vegetariska
Smördegspaj med spenat, fetaost och oregano.
Dagens extra
Rödvinsbräserad nötbog med potatisgratäng, rödvinssky och rotfrukter.
Tisdag
Dagens rätt
Persiljejärpar med svampsås och smörsvängda morötter. Kokt potatis.
Dagens vegetariska
Arancini-friterade risottobollar med marinarasås och grillade grönsaker.
Dagens extra
Pasta Carbonara-rökt sidfläsk, svartpeppar, äggula och Grana Padano.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Fisk- och skaldjursgryta med gräddig hummersås och grönsaker julienne. Kokt potatis.
Dagens vegetariska
Potatis och purjolökssoppa, crème vichysoisse. Dessert:Budapestbakelse.
Dagens extra
Örtbakad kalvstek med dragonrödvinssås och ljummen potatissallad.
Fredag
À la carte-lunch
Boka bord på 0383-976 20
Tre rätter 230 kronor.
Förrätt
Kryddig tomatsoppa med fetaostkräm, pumpafrön och krutonger.
Räkcheesecake på salladsbädd med citron och dillolja.
Varmrätt
Rödingfilé med blomkålspuré, surdegsflarn, rädisa, haricots verts och vitvinssås.
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rotfrukter och vitlökssvamp.
Dessert
Vit chokladpannacotta med hallon och mynta.
Donuts med äpple och kanel serveras med en kula kanelglass.
Senast uppdaterad: