Logotyp Restaurang Gärdet

Vecka 3

Priset på dagens rätt är 125 kronor och dagens vegetariska 120 kronor. I dagens lunch ingår alltid bröd, dryck, sallad och kaffe.

Måndag

Dagens rätt

Biff à la Lindström med skysås och kokt potatis.

Dagens vegetariska

Vegetarisk biff à la Lindström med skysås och kokt potatis.

Dagens extra

Pocherad sejfilé med ägg- och persiljesås, kokt potatis.

Tisdag

Dagens rätt

Wienerschnitzel på kotlettrad med vispat kapris- och ansjovissmör, rödvinssky och citronklyfta.

Dagens vegetariska

Rostad paprikasoppa med fetaost och örtolja. Dessert: Chokladmousse med Melbasås.

Dagens extra

Havets wallenbergare med mandelpotatispuré, brynt smör, lingon och gröna ärtor.

Onsdag

Stängt

Torsdag

Dagens rätt

Ångad koljafilé med gräslökssås, pommes duchesse och grön sparris.

Dagens vegetariska

Vit kroppkaka med svamp- och lökfyllning, brynt hasselnötssmör och hackad bladpersilja.

Dagens extra

Coq au vin- fransk kycklinggryta med rödvin, champinjoner, syltlök och rimmat sidfläsk. Brynt potatis.

Fredag

À la carte-lunch. Bordsbokning rekommenderas.

Förrätt

Laxcarpaccio med pepparrotscrème, rostade pinjenötter, krutonger och riven parmesan

Smörstekt sparris med pocherat ägg, spenathollandaise och färska örter på brödbädd.

Varmrätt

Fläskfilé med Hasselbackspotatis och pepparsås.

Stekt hälleflundra med Sandefjordssås och kokt potatis.

Dessert

Citroncheesecake med lemoncurd, mandelnougatine och citronmeliss.

Crème brûlée med hallonmousse.

 

Öppettider 9–14.30, lunchservering 11.30–13.30.
Telefon: 0383-976 20
vetlanda.se/gardet

Med reservation för ändringar.