
Vecka 38
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Tjocka revben med äppel- och ingefärssås, äppelmos och kokt potatis.
Dagens vegetariska
Tomat- och ostpaj med sauterad purjolök.
Dagens extra
Gratinerade sejfilé med vitvinssås, citronklyfta och dillvippa.
Tisdag
Dagens rätt
Grillat kycklingbröst med dragon- och senapssås, råstekt potatis och baconfrästa haricots verts.
Dagens vegetariska
Halloumicarbonara med svartpeppar, Grana Padano och äggula.
Dagens extra
Ugnstekt kummelfilé Grenoble-rödbetor, kapris och brynt smör. Kokt potatis och riven pepparrot.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Mannerströmmingar-stekt marinerad strömmingsfilé med smält smör, lingon och potatismos.
Dagens vegetariska
Gyllengul lasagne med morötter, tomat och gröna linser.
Dagens extra
Boeuf Bourguignon-fransk husmansgryta med rött vin, nötkött, svamp, rökt sidfläsk och smålök.
Fredag
Dagens rätt
Kalvfärsjärpar med svampsås, sockerärtor och pommes chateau.
Dagens vegetariska
Gul ärtsoppa med mejram och timjan. Senap. Dessert:Tunna pannkakor med sylt och grädde.
À la carte, boka bord på 0383 976 20.
Förrätt
Caprese - färska tomater, mozzarella och basilika på husets durumbröd med lufttorkad skinka och basilikaolja.
Joppes räksallad på husets vis med rhode islandsås och pain riche.
Varmrätt
Kryddstekt hjortrygg med Madeirasås, rotselleripuré och potatiskaka.
Ugnsbakad laxloin med lökfräst bladspenat, gräslökshollandaise och pommes duchesse.
Dessert
Crème brûlée med mangosorbet, färska bär och kokossmul.
Key lime pie med passionsfruktssås.
Senast uppdaterad: