
Vecka 50
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Pytt i panna á la Bellman-med gräddsås, inlagda rödbetor och stekt ägg.
Dagens vegetariska
Paprikagulasch med potatis, tomat och gräddfilstopping.
Dagens extra
Friterad fiskfilé med tartarsås, gröna ärtor, citron och kokt potatis.
Tisdag
Dagens rätt
Dragonstekt kyckling med Dijonsenapssås, lökfräst haricots verts och råstekt potatis.
Dagens vegetariska
Pasta med ädelostsås och sotad broccoli.
Dagens extra
Jultallrik med sill, lax, kallskuret och småvarmt. 175 kronor.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Viltfärsbiffar med skogssvampsås, potatis- och rotfruktsstomp samt ångade grönsaker.
Dagens vegetariska
Fransk löksoppa på klassiskt vis. Husets dessert.
Dagens extra
Fredag
À la cartelunch, bokas på 0383-976 20.
Förrätt
Tre gånger smörrebröd
Gravlaxcocktail med hovmästarsås och briochebröd.
Varmrätt
Ugnsbakad rödingfilé med smörsås, forellrom och gräslök.
Ankbröst med gräddkokt grönkål smaksatt med tryffelolja och Grana Padano samt balsamicosky.
Dessert
Tiramisu i glass med kaffesirap.
Salt kolapaj med karamelliserade nötter och lättslagen grädde.
Senast uppdaterad: