Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Kultur i Vetlanda

Det finns många arrangörer i Vetlanda och här är ett axplock av utbudet. På Destination Vetlandalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns  information om aktuella kulturarrangemang. 

Vetlanda kommun står som arrangör för årligen återkommande program men ger också stöd till arrangerande föreningar. Luciahögtid, julgransutdansning, musikcaféserien, Jazz på Vetlanda Museum, valborgsfirande vid Kvarndammen och det högtidliga nationaldagsfirandet den sjätte juni är exempel på dessa program.

Musikcaféserien

Musikcaféserienlänk till annan webbplats är förlagd till Missionskyrkan i centrala Vetlanda. Publiken får bredd och kvalité till bra pris. Totalt blir det åtta konserter från höst till vår.

Bio

Vetlanda Filmstudiolänk till annan webbplats håller till på Sagabiografen på Kyrkogatan i Vetlanda. Föreningens medlemmar kan se mellan 12 och 14 filmer per år. Svenska Biolänk till annan webbplats äger biografen och visar film alla dagar året runt utom de torsdagar då filmstudion har visningar. I Landsbro driver föreningen Saga Biolänk till annan webbplats en biograf.  

Jazz och blues

Jazz- och bluesföreningenlänk till annan webbplats har blueskvällar i Viktoriakällaren och på Vetlanda Museum har jazzintresserad publik möjlighet att njuta av lokala och rikskända artister under rubriken Jazz på Vetlanda Museum.

Vetlanda Madrigalkör

Vetlanda Madrigalkörenslänk till annan webbplats repertoaren består av ungefär lika mycket sakral musik som profan. De ger årligen ett antal konserter både i och utanför Vetlanda.

Vetlandarevyn

I början av varje år går Vetlandaborna på Vetlandarevylänk till annan webbplats . Revygänget bjuder på rappa texter, sång och dansnummer.

Vox Magica

Vox Magicalänk till annan webbplats är en vokalensemble som grundades av Sölvi Gräns. Kören är flitigt anlitad men ger också egna konserter.

Qulturfolket

Qulturfolketlänk till annan webbplats är den förening som arrangerar flest teaterföreställningar i Vetlanda. De ordnar också bussresor till Kulturhuset Spira i Jönköping. 

Kontakt

Ann-Mari Forsberg

Ann-Mari Forsberg

Kultursekreterare
KoF Adm personal, Kultur och Fritidsförvaltning
Telefon: 0383-974 58, 070-519 74 58
annmari.forsberg@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2014-04-04

Synpunkt Vetlanda