Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Vetlanda museum

Vetlanda museum är ett konst- och kulturhistoriskt museum, som årligen arrangerar omkring tio tillfälliga utställningar inom nutida bildkonst, konsthantverk och form.

Foto från Länssalongen 2014

Museet grundades 1970 och var då hembygdsföreningen Njudungs och Vetlanda stads konstsamlingar, av främst småländska konstnärer, samlingens utgångspunkt. Därefter har samlingen utökats med svensk nutida konst. Permanenta utställningar i museet fokuseras kring lokal kulturhistoria. Ett urval av museets egna konstsamlingar visas i tematiska utställningar året runt. Museet har även en omfattande samling av arkivmaterial och föremål av lokalhistoriskt intresse. Aktuella utställningar kan du läsa om på Destination Vetlandalänk till annan webbplats.

År 1985 flyttade Vetlanda Museum in i nuvarande lokaler i det gamla tingshuset från 1938. Museet ligger i den vackra Apoteksparken, mitt i centrala Vetlanda.

Fri entré

Museet har som regel fri entré till basverksamheten och erbjuder avgiftsfria visningar för elever i grundskola och gymnasieskola i Vetlanda kommun.

Kontakt

Vetlanda Museum

Telefon: 0383-973 54
vetlanda.museum@vetlanda.se

Öppettider:
Tisdag-söndag, klockan 12.00-16.00

Besöksadress: Kyrkogatan 31, 574 31 Vetlanda

Senast uppdaterad 2017-06-15

Synpunkt Vetlanda