Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Pluspolare

Har du behov av att någon ledsagare följer med dig för att du ska kunna ta del av kultur- och fritidslivet i Vetlanda? Då är pluspolare något för dig!

En pluspolare följer med som stöd, hjälp eller bara som sällskap och kan vara en kompis eller assistent. Denna person behöver inte betala entréavgift till konserter eller idrottsevenemang, men innehavaren av pluspolarekortet betalar ordinarie pris.

Pluspolarekortet gäller personer som är skrivna i Vetlanda kommun. Kommuninvånare som har någon form av funktionsnedsättning och behöver medföljare för att ta del av olika evenemang och verksamheter inom kultur- och fritidsområdet kan ansöka om pluspolarekort. Pluspolarekortet gäller i fem år.

Pluspolarekortet i region Jönköping

Från den 1 januari 2016 har du möjlighet att besöka ett evenemang eller en aktivitet i någon av länets övriga tolv kommuner, förutsatt att arrangören är med i pluspolarekonceptet.

Hur går det till?

Kultur- och fritidsförvaltningen verkar för att kommunens invånare ska ha möjlighet till ett gott liv. I nära samverkan med föreningar och organisationer erbjuder ett antal arrangörer medföljande pluspolare fri entré.

Utöver listan över arrangörer som är anslutna till pluspolarekortet i Vetlanda kommun har varje arrangör en dekal vid sin entré. Tänk på att en del arrangemang/aktiviteter kan ha begränsat antal platser som behöver förhandsbokas och att kortet inte ger någon förtur.

Kontakt

Ann-Mari Forsberg

Ann-Mari Forsberg

Kultursekreterare
KoF Adm personal, Kultur och Fritidsförvaltning
Telefon: 0383-974 58, 070-519 74 58
annmari.forsberg@vetlanda.se

Mats Källqvist

Mats Källqvist

Fritidskonsulent
KoF Adm personal, Kultur och Fritidsförvaltning
Telefon: 0383-974 09
mats.kallqvist@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-05-18

Synpunkt Vetlanda